Fodbold

UEFA åbner sag mod Danmark

Kasper Schmeichel hjælper en baneløber ud af banen i sidste del af anden halvleg i kampen mod Gibraltar. Lars Møller / Ritzau Scanpix

DBU frygtede store bøder efter EM-kvalifikationskamp mod Gibraltar. Nu har UEFA åbnet en sag.

Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) har åbnet en sag mod Danmark efter EM-kvalifikationskampen mod Gibraltar.

På sin hjemmeside skriver Uefa, at Danmark er sigtet for brug af fyrværkeri og for episoden, hvor en tilskuer løb på banen, i kampen som Danmark vandt 6-0.

Begge episoder blev efterfølgende kritiseret af fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union (DBU) Peter Møller efter fredagens kamp.

- Fredag var der desværre enkelte fans, der gik langt over stregen. Det er fuldstændigt uacceptabelt.

- Vi ønsker fantastisk stemning hos vores fans, men det skal også være trygt for alle at gå til landskamp, sagde Peter Møller til DBU's hjemmeside.

Kort før slutfløjt lykkedes det en baneløber at komme ind på plænen, hvor han snublede ind i målmand Kasper Schmeichel. Undervejs blev der også kastet øl på banen.

- Vi kan risikere bøder på flere hundrede tusinde kroner, som vi i stedet kunne have brugt på aktiviteter for vores fans.

- Det var ærgerligt og synd for de mange fans, der gør et fantastisk stykke arbejde med at bakke op om holdet, sagde Peter Møller.

Sagen skal diskuteres af UEFA's disciplinærkomité 12. december.

UEFA har også åbne en række sager fra andre kampe. Desuden har UEFA indledt en undersøgelse af, hvorvidt der var racistiske tilråb i kampen mellem Rumænien og Sverige.

Ifølge Aftonbladet var svenske Alexander Isak udsat for racisme i kampen, hvilket UEFA nu vil kigge nærmere på.