Fodbold

Belgisk medie endevender Danmark: Den sværeste gruppemodstander

Danmarks ubesejrede stime og kyniske tilgang til spillet giver rysten i bukserne, imens Hareides afsked skaber panderynker hos et belgisk medie.

De skifter træner, selvom de er ubesejrede. Danskerne og fodboldforbundet tror, deres spillere kan spille som Barcelona. Holdets styrke i luftrummet er imponerende, Christian Eriksen er Danmarks Kevin De Bruyne, og Danmark har ingen topangriber.

Under titlen ’Styg, styggere, Danmark’ har det belgiske medie Het Nieuwsblad gjort sit hjemmearbejde grundigt, siden det stod klart, at Belgien løber ind i Danmark til EM-slutrunden til sommer. Og facit er, at Danmark bliver Belgiens sværeste modstander i EM-gruppen til sommer.

Da fans og det danske fodboldforbund mener, at danskerne er i stand til at spille som Barcelona, blev det i juni besluttet, at Hareide skulle væk

Het Nieuwsblad

Belgien og Danmark kan også allerede forberede sig på at møde Rusland, men avisen frygter på ingen måde russerne. Belgierne var i EM-kvalifikationsgruppe med Rusland, og her vandt belgierne henholdsvis 3-1 og 4-1.

Derfor bliver russerne ifølge avisen ikke andet end ”lidt topping” at fordøje, mens de er mere usikre på, hvor ondt i maven det kommer til at gøre at spise danskerne.

Undrer sig over Hareide-exit

EM til næste år bliver et punktum for Åge Hareides tid som landstræner. Efter slutrunden vil Dansk-Boldspil Union prøve noget andet, og det faktum fylder hos avisen.

Kasper Hjulmand tager over, og han er et velkendt navn i belgisk fodbold.

Det var nemlig ham, der var tæt på at blive Anderlecht-træner i januar, som Het Nieuwsblad påpeger. DBU’s beslutning om at afskedige "succestræneren Hareide" vækker undren.

- Da fans og det danske fodboldforbund mener, at danskerne er i stand til at spille som Barcelona, blev det i juni besluttet, at Hareide skulle væk, skriver de og kalder beslutningen for "bizar".

DBU har i forbindelse med ansættelsen af Kasper Hjulmand ikke talt om en målsætning om at spille som FC Barcelona, så dette er den belgiske avis' udlægning af beslutningen.

- Vi er rigtig stolte over, at vi har Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson som trænerteam fra til 2020. Men vi har også valgt, at vi skal have en ny plan og strategi efter 2020, sagde fodbolddirektør i DBU, Peter Møller, da han den 12. juni præsenterede Kasper Hjulmand som kommende landstræner.

Ubesejrede danskere vinder ingen skønhedspriser

Ser man bort fra vikarlandsholdets nederlag til Slovakiet, er det danske landshold ubesejret i 34 kampe i træk. En imponerende bedrift, som avisen også lægger mærke til, og som de påpeger er opnået via kynisme og resultatorienteret fodbold.

- Danmark fortjener ikke skønhedspriser med sin fodbold. Lange bolde, stærkt forsvar, og lad os sige realistisk spil efter holdets kvaliteter, skriver avisen.

Danmarks styrke i luftrummet bliver også fremhævet. Her har de set på Danmarks høje spillere og sammenlignet med Belgien, der ikke har en eneste spiller over 190 centimeter.

Faktisk går de så langt som til at udnævne Danmark til ’Europas bedste luftvåben’.

- Intet hold vandt så mange hovedstødsdueller som danskerne (i EM-kvalifikationen, red.). Defensivt giver danskerne lige så lidt væk som 'Djævlene' (Belgiens kælenavn, red.), for udover Simon Kjær har Danmark også Andreas Christensen fra Chelsea. Dette gør det muligt for Joachim Andersen, den dyreste forsvarer i Lyons historie, at ligge på sofaen.

De fremhæver fem danske profiler, som alle måler over 190 centimeter i form af Yussuf Poulsen, Andreas Cornelius, Henrik Dalsgaard, Joachim Andersen og Simon Kjær.

Til sammenligning har Belgien siden Marouane Fellainis landsholdsstop kun haft en enkelt spiller over 190 centimeter: Hans Vanaken, som kun spillede to kampe i EM-kvalifikationsturneringen.

Fremhæver Eriksen og Schmeichel

Danmarks to største stjerner er Christian Eriksen og Kasper Schmeichel. Det er avisen ikke i tvivl om.

- Han er aldrig nævnt på listen over bedste målmænd i verden, men for danskerne er Kasper Schmeichel guld værd. At Danmark vandt over Schweiz i sidste måned – som var for stærke for ’De røde djævle’ (Belgiens kælenavn, red.) i Nations League – skyldtes en stor præstation af sønnen til Peter Schmeichel.

Christian Eriksen bliver sammenlignet med Manchester City-stjernen Kevin De Bruyne, som er altafgørende i belgiernes opbygningsspil.

- Med Eriksen kan Danmark poppe som dynamit, og uden bliver de ødelagt, skriver avisen.

Mens Belgien har en ’targetman’ i topklasse i form af Romelu Lukaku, har Danmark siden Nicklas Bendtners deroute ingen i nærheden af den stærke Inter-forwards klasse, mener de.

Den 16. udgave af EM begynder 12. juni til næste år. Tidspunktet for kampen mellem Danmark og Belgien er endnu ikke kendt.