Fodbold

Flemming Toft peger på særlig fordel ved ekstra dansk hjemmekamp

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft er ikke i tvivl om, at tre hjemmekampe ved EM vil gavne det danske landshold.

Fredag stod det klart, at Danmark kommer til at spille alle tre gruppekampe ved EM på hjemmebane i Parken, efter de vandt en lodtrækning til fordel for Rusland.

En ekstra hjemmekamp er ikke kun et plus, fordi de danske landsholdsspillere får tilskuerne i ryggen i samtlige kampe.

Det giver også en logistisk fordel, når holdet skal forberede sig til kampene, mener TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

- Det betyder noget, at man ikke skal rykke tingene op og kan blive samme sted i hele gruppespillet. Det er en klar fordel for danskerne, at alle tre kampe skal spilles i Parken, lyder det fra kommentatoren.

- Nu kan Hareide og kompagni beholde træningslejren det samme sted. Der skal ikke rykkes undervejs. Forberedelserne får kontinuitet. Man kan beholde træningslejren i København, da man ikke skal rejse til St. Petersborg. Det er en rigtig stor gevinst.

Lodtrækning kan skaffe Danmark til knock-out-kampe

Danmark kender allerede to af de tre gruppemodstandere, hvor de er sikre på at møde Belgien og Rusland.

Den sidste modstander bliver enten Wales eller Finland.

Selvom gruppen endnu ikke er komplet, så forventer Flemming Toft, at Danmark kommer til at kæmpe med Rusland om andenpladsen, der sikrer videre avancement i turneringen.

Og her kan den ekstra hjemmekamp endnu en gang vise sig som en fordel.

- Danmark sidder nu med en ekstra trumf - specielt i forhold til mødet med russerne, som jeg tror bliver nøglekampen i gruppen. Det her giver grobund for større mulighed. Jeg tror, at lodtrækningen er med til at skaffe Danmark videre til knock-out kampene, siger Flemming Toft.

- Det kan ikke blive større end at holde en slutrunde på hjemmebane. Omgivelserne betyder meget for spillerne. Det vil summe uanset, hvor de kigger hen.

Kampene i Parken spilles 13., 18. og 22. juni.

Udover de to bedste fra hver gruppe går de fire bedste treere videre til ottendedelsfinalerne ved EM.

Lodtrækningen til EM-grupperne finder sted den 30. november.