Fodbold

Konkurrenter om Mourinho i Tottenham: - Det bliver som en cirkusforestilling

Managerne i de engelske topklubber har tiltro til, at José Mourinho kan få succes i spidsen for Tottenham-klubben.

José Mourinho får lørdag sin debut som Tottenham-manager, når klubben på udebane møder London-rivalerne fra West Ham.

Tilgangen af Mourinho var også et stort samtaleemne ved fredagens pressekonferencer, hvor flere Premier League-managere blev forholdt, at den kontroversielle portugiser har gjort comeback.

- At José kommer tilbage, bliver som en forestilling i et cirkus. Det er godt at have José tilbage - især for jer, sagde Manchester United-manager, Ole Gunnar Solskjær, henvendt til journalisterne ved pressekonferencen ifølge BBC.

- Men måske også for mig, fordi så kan I tale og skrive om alt muligt andet.

Mourinho har gået arbejdsløs, siden han blev fyret i Manchester United i december sidste år.

Også managerne i Liverpool og Manchester City ser frem til igen at have den 56-årige portugiser tilbage i den bedste engelske række.

- Velkommen tilbage, José. Det er selvfølgelig rart at have ham tilbage. Han var desperat, kunne man se i den tid, han var ude. José er yderst motiveret, så det bliver interessant, siger Liverpool-manager Jürgen Klopp ifølge Metro.

- Han er en utrolig manager. Jeg er ret sikker på, at han vil gøre et godt stykke arbejde. Jeg var lidt overrasket over Mauricio (Pochettino) blev fyret, fordi han har gjort et fantastisk stykke arbejde, lyder det fra Manchester Citys manager, Pep Guardiola.

- De er med i titelræset

I Chelsea har den nuværende manager, Frank Lampard, i mange år spillet under netop José Mourinho, da de begge var hos ’The Blues’.

Her vandt manageren blandt andet tre Premier League-titler og FA Cuppen.

- Hans historie og resultater taler for sig selv. De trofæer, som han har formået at vinde i de klubber, han har været i, er ikke overraskende på grund af det hårde arbejde, han har lagt i det. Han har gjort et konsekvent stykke arbejde, og det er det, vi måler ham og os managere efter, udtaler Frank Lampard.

Mourinho overtager et Tottenham-mandskab, der indtager 14. pladsen i Premier League. Holdet har 11 point op til den Champions League-givende fjerdeplads, som indtages af Manchester City.