Ødegaards danske holdkammerat: - Han er typen, der er god til alt

16x9
Martin Ødegaard og Daniel Høegh - gode venner på og udenfor banen. Foto: Privat

I 'Latinotanker' kigger Christian Bækgaard hver uge på stort og småt fra fodbolden i Spanien og Italien op til weekendens kamp på TV 2 SPORT.

Så skal vi endelig til det igen - Latinobold. Hver uge sender vi topbold på TV 2 SPORT. Lørdag aften gælder det Real Madrid - Real Sociedad. Her i 'Latinotanker' varmer jeg lidt op til weekenden.

Selfie-time

Først runder vi lige en af de helt store i latinoland. Ronaldo. Han løb nemlig igen, igen med opmærksomheden i landskampspausen.

Blandt andet fordi han - for niende gang - scorede et hattrick for Portugal. De seneste fem år har han faktisk formået hvert år at score mindst ét hattrick for sit land. Og i de seneste seks landskampe han har nettet 11 gange. Det er jo vanvittigt.

Men det var ikke kun målene, der gjorde, at han løb med opmærksomheden.

Den 34-årige superstjerne formåede nemlig også mere eller mindre at stoppe en landskamp, så en fan kunne få taget en selfie med ham. Bevares, det var baneløberen, der forcerede hegn, vagter og invaderede banen i kampen mellem Portugal og Litauen. Men det var Ronaldo, der affejede vagten, der pænt måtte stå og vente. Ronaldo lod manden, iført Juventus-trøje, få sig en selfie.

Da baneløberen efterfølgende blev ført væk, græd han af lykke over momentet.

Du kan se det her:

Q&A med Daniel Høegh - ven og tidligere holdkammerat med Martin Ødegaard

Lørdag aften skal vi se kampen mellem Real Madrid og Real Sociedad. En fed kamp i sig selv - tilsat det krydderi, at Sociedads bedste spiller jo er ejet af Real Madrid og altså nu skal spille imod dem. Norske Martin Ødegaard er lejet ud til klubben i basketlandet, hvor han lige nu imponerer hele fodboldverdenen og blandt andet blev kåret til månedens spiller i september i La Liga.

For at blive lidt klogere på den unge normand har jeg taget en snak med den danske fodboldspiller Daniel Høegh - tidligere anfører i OB. Han kender Ødegaard bedre end de fleste.

Du spillede sammen med Martin Ødegaard i Heerenveen i sæsonen 2017/2018. Hvor god en fodboldspiller synes du, han var?

- Han var god. Det var han helt sikkert. Allerede efter få træninger kunne jeg se, at ham her altså ikke er en normal spiller. Jeg vidste selvfølgelig godt, hvem han var og så videre, men det var bare noget andet at være på banen med ham hver dag. Hans touch med bolden, det var så naturligt – han havde simpelthen bare noget ekstra. Han spillede højre kant og trak tit ind i banen og lavede på den måde en motorvej for vores højre back.

Træning i Heerenveen. Daniel Høegh og Martin Ødegaard varmer op.
Træning i Heerenveen. Daniel Høegh og Martin Ødegaard varmer op. Foto: Privat

- I kampene manglede der dog noget slutprodukt fra ham selv. Han scorede ikke så mange mål og lavede ikke vildt mange assists. Tit løb det lidt ud i sandet. Han tog jo så videre til Vitesse, inden han kom til Real Sociedad, og der begyndte der altså at ske noget. Han blev farligere, mere komplet, synes jeg.

Hvordan var han at være holdkammerat med?

- Martin var en fantastisk holdkammerat. Vi fik hurtigt et tæt bånd – tættere end med mange af de andre. Blandt andet fordi vi jo kunne tale vores eget sprog med hinanden. Det var en fin ice breaker, så vi fik lynhurtigt et godt forhold til hinanden.

Her er en større gruppe Heerenveen-spillere ude at spise sammen. Daniel Høegh og Martin Ødegaard står side om side på bagerste række som nummer to og tre fra højre.
Her er en større gruppe Heerenveen-spillere ude at spise sammen. Daniel Høegh og Martin Ødegaard står side om side på bagerste række som nummer to og tre fra højre. Foto: Privat

- Vi var en lille gruppe med to andre nordmænd – udover ham. Og så mig. Jeg var den eneste dansker, indtil Martin Hansen også stødte til. Og vi havde så en lille skandinavisk gruppe, hvor vi hang ret meget ud med hinanden. Vi var tit ude at spise, men lavede også mad til hinanden. Så lavede jeg middag til de andre, så gjorde Martin og de andre det – og så videre. Min kæreste og jeg sås også en del med ham og hans kæreste.

Det lyder hyggeligt?

- Det var det. Det var en god tid. Jeg kan også huske, at ham og de andre nordmænd altid ville spille sådan et skørt norsk spil, og jeg har stadig den dag i dag ikke sådan rigtig forstået, hvad det helt præcist gik ud på. Man skulle tegne, det var sådan lidt tegn og gæt-agtigt. Det var han – og selvfølgelig – rigtig god til. Nu skal det jo ikke blive alt for sukkersødt, men han er lidt typen, der er god til alt.

Han var jo ung. Hvordan kom det til udtryk?

- Han skilte sig voldsomt ud fra mængden i forhold til de andre unge. Han mødte tidligt ind i klubben og lavede præventiv træning inden træningen, og så trænede han ekstra, når træningen var slut. Så han var meget moden og langt fremme på den front. Man kunne godt mærke, han havde noget ballast med fra Real Madrid.

Ødegaards sidste dag i Heerenveen. På spørgsmålet om, hvad det helt præcist er, normanden laver her, svarer Daniel Høegh:
Ødegaards sidste dag i Heerenveen. På spørgsmålet om, hvad det helt præcist er, normanden laver her, svarer Daniel Høegh: "Haha, han siger farvel. Det var hans sidste dag, hvor jeg sagde farvel til ham på parkeringspladsen. #bromance :-)" Foto: Privat

Ja, han var jo lejet ud fra Real Madrid. Hvordan gik snakken om kongeklubben?

- Selv sagde han ikke særligt meget. Men jeg var sindssygt nysgerrig og ville jo gerne høre lidt om Ronaldo og Sergio Ramos – hvordan de var og sådan. Jeg tror egentlig ikke, han syntes, det var specielt fedt at tale om, men svarede da med et smil, når han blev spurgt. Det var jo også mest for sjov. Men han var ekstremt ydmyg omkring hele det Real-show, og det kunne jeg kun respektere ham for.

Har I stadig kontakt?

- Ja, ja. Det er ikke sådan, at vi ligger og ringer sammen hver eneste uge, men vi skriver sammen og er løbende i kontakt. For nyligt fiksede han en tur for os danskere i Heerenveen, så vi var et smut i Paris og se Champions League, da Real mødte PSG. Han havde selv nævnt, at hvis der var noget, vi havde lyst til, ville han gerne forsøge at hjælpe, og så skrev jeg bare og spurgte – og så røg vi afsted. Det var sgu meget fedt.

Hvor langt tror du, han kan nå?

- Han har det, der skal til! Oprigtigt. I starten var jeg lidt kritisk. Man kunne godt se, at han kunne, men det kom ligesom ikke ”ud” – det var det med slutproduktet.

Martin Ødegaard tiljubler Daniel Høegh efter et mål for Heerenveen. I fremtiden forventer danskeren, at normanden render med opmærksomheden - på den største scene.
Martin Ødegaard tiljubler Daniel Høegh efter et mål for Heerenveen. I fremtiden forventer danskeren, at normanden render med opmærksomheden - på den største scene. Foto: Privat

- Nu har han fået lagt på, og jeg kan slet ikke se, hvorfor han ikke skulle gå hele vejen og ende med at spille fast for Real Madrid. Han skal have tid, og så skal han tage de her mindre skridt. Hans personlighed kræver stadig tryghed og lidt nursing, hvis man kan sige det på den måde. Det tror jeg også, han ville være enig i.

Napoli, stopper det nogensinde?

Da vi gik på landskampspause, var der ballade i Napoli. Nu er vi tilbage - og der er stadig ballade i Syditalien.

Faktisk er det som om, det aldrig får en ende.

Først nægtede holdet at tage på træningslejr efter en tynd 1-1'er mod RB Salzburg. De kørte i stedet, stik mod præsidentens ordre, hjem. Efterfølgende blev der varslet en bøderegn over spillerne. Der blev sågar talt om, at man simpelthen ville skære truppen 25 procent i løn. Permanent. Så kom historien om, at flere spillere havde hyret bodyguards, fordi de er bange for deres egne fans. Pludselig var træner Ancelotti på vej væk - "hjem" til Milan. Og der var også den om spillerkonerne, der forlod byen i landskampspausen, fordi de frygtede at være alene hjemme, nu hvor deres mænd var rejst fra byen for at spille landskamp.

Nu skulle man så tro, at netop denne landskampspause kunne få roen til at sænke sig. Men nej.

Aurelio De Laurentiis er ikke en mand, der kryber langs panelerne. Da Napoli i 2015 vandt Coppa Italia, var klubejeren med oppe og løfte pokalen. Og han stod selvfølgelig forrest.
Aurelio De Laurentiis er ikke en mand, der kryber langs panelerne. Da Napoli i 2015 vandt Coppa Italia, var klubejeren med oppe og løfte pokalen. Og han stod selvfølgelig forrest. Foto: Scanpix

Nok engang er præsident og klubejer Aurelio De Laurentiis i vælten. Nu med kommentarer om, at spillerne skal ære klubbens trøje og Napoli-by.

Men det er som om, den 70-årige boss efterhånden har malet sig selv op i et hjørne, hvor han har alle imod sig - træneren, spillerne og ikke mindst de hidsige fans, der ønsker ham hen, hvor peberet gror.

Det er trist. Som neutral iagttager var det en fornøjelse at se Napoli være tæt på mesterskabet forrige år. Nu virker det som om, pilen peger den helt anden vej. Napoli er nummer 7, 13 point efter førerholdet Juventus. I weekenden møder de Milan på udebane - og få dage efter står den på en tur til Liverpool. De kampe kan meget vel blive udslagsgivende for, hvad fremtiden bringer i Napoli.

------

Således Latinotanker. Tak, fordi du læste med. Håber, du er klar foran skærmen, når vi sender Real Madrid - Real Sociedad lørdag aften fra klokken 20.30 på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.