Fodbold

Målmand skaber ravage - udligning i fem minutters overtid

Andreas Skov Olsen fik lidt over et kvarter på banen for Bologna, der til allersidst fik sikret et enkelt point på hjemmebane mod Parma.

Mogens Krogh gjorde det i 1996 i en mesterskabsafgørende kamp mod AGF. Martin Hansen i hollandsk fodbold for fire år siden. Forlade målet, de normalt vogter og drøne op i den anden ende for at score det udlignende mål dybt inde i overtiden.

Noget mange målmænd gennem tiden har forsøgt. Nogle gange kan deres blotte tilstedeværelse skabe så meget panik, at en holdkammerat kan få scoret det pointgivende mål.

Det prøvede Peter Schmeichel i Champions League-finalen i 1999, og søndag oplevede polske Lukasz Skorupski det samme - okay, måske i mindre målestok.

Bologna-keeperen gik med frem på et hjørnespark i hjemmekampen mod Parma, hvor værterne var bagud 1-2 i overtiden. Her gik han op i en hovedstødsduel side om side med holdkammerat Nehuen Paz, der pandede bolden på tværs af feltet. For enden af det hovedstød stod schweiziske Blerim Džemaili klar til at kanonere udligningen i mål.

Se målet i videoen øverst i artiklen.

Danske Andreas Skov Olsen var kommet på banen et kvarter tidligere, mens navnebror med efternavnet Cornelius ikke var i stand til at spille for Parma på grund af den muskelskade, han pådrog sig på landsholdet mod Irland.

Med 2-2-resultatet og et point til hver er Bologna placeret som tabellens 15. bedste, mens Parma med fem point mere indtager 8. pladsen.

Fire mål - blandt andre en dramatisk sen udligning i den italienske Serie A, hvor Bologna delte mod Parma. Video: David Schiøler