Fodbold

Se billederne: Serie A-stjerner bærer igen rød tusch på kinden

Denne weekend støtter Serie A en kampagne for bekæmpelse af vold mod kvinder. Derfor har flere spillere rød tusch på kinden i kampene.

Se flere billeder i bunden af artiklen.

Alt er ikke, som det plejer at være i denne spillerunde i den italienske Serie A.

Flere spillere har nemlig fået et lille rødt tusch-mærke på den ene kind.

Årsagen er, at der i denne weekend afholdes WeWorld Festival i Italien, hvor rettigheder for kvinder er det store fokus.

Og den røde tusch på kinden er et symbol på afstandtagen fra vold mod kvinder.

WeWorld Onlus er en organisation, der har arbejdet i 20 år for kvinders rettigheder i hele verden.

Sammen med Serie A og de tyve klubber i den bedste italienske række har de udviklet hashtagget #unrossoallaviolenza, der betyder ”rødt kort til vold”.

- Spillerne fra Serie A har besluttet at give det røde kort til vold, for uanset hvor du kommer fra, skal vold ikke blive en vane, skriver Serie A på deres officielle Twitter-profil.

- 1 ud af 3 kvinder har oplevet vold mindst en gang i deres liv. En af de værste ting er, når de er blevet så vant til det, at de tror det er normalen. Sammen med Serie A og WeWorld Onlus giver et rødt kort til vold, skriver Napoli på deres Twitter.

Spiluge 13, som den bedste italienske liga har gang i netop denne weekend, ligger op ad “International Day for the Elimination of Violence Against Women”, som er den 25. november hvert år.

Sidste sæson lavede Serie A en tilsvarende kampagne i spiluge 13.

Det er tredje gang i ligaens historie, at kampagnen bliver kørt.