Fodbold

Sisto scorer for første gang i mere end 300 dage

Den danske Celta Vigo-spiller Pione Sisto har haft et svært år, men søndag scorede midtjyden sit første mål siden januar.

301 dage.

Så lang tid er der imellem de to datoer, hvor Pione Sisto har scoret sine to seneste mål i en gældende kamp. Søndag sluttede perioden uden personlig succes for offensiv-spilleren fra Tjørring, da han bragte Celta Vigo foran 1-0 på udebane mod Villarreal.

- Jeg var meget begejstret. Sjovt nok havde jeg to store chancer tidligere i kampen, men jeg havde fornemmelsen af, at der ville komme en til – og det gjorde der. Den mulighed udnyttede jeg, siger Sisto med et smil efter kampen.

24-årige Sisto er dermed oppe på 11 scoringer i karrieren i Spanien. Den seneste kommer efter et svært år, hvor det både har været blandet med spilletid og trænere for ham i Celta Vigo.

I denne sæson har han optrådt i halvdelen af klubbens ligakampe.

Landsholdet, som Pione Sisto tidligere var en fast del af og også startede inde for, har han ikke været udtaget til i en rum tid. Og der skal nok mere end en enkeltstående succesoplevelse til at spille ham nærmere Hareides EM-hold.

Men måske kan scoringen mod Villarreal blive et vendepunkt for 'Assisto', som den vævre spiller tidligere er blevet kaldt i Galicien qua sine mange oplæg.

Pione Sisto blev ikke matchvinder i kampen, da værterne fem minutter efter fik udlignet. Danskeren fik dog sejren med hjem til Vigo, da holdkammerat Iago Aspas sikrede sejren med scoring til både 2-1 og 3-1.

Trods sejren er Celta Vigo stadig placeret under nedrykningsstregen på 18. pladsen med 12 point efter 14 kampe.

- Vi havde virkelig brug for det her. Det giver os meget at få den her sejr og giver os noget at arbejde videre med sammen med vores nye træner.

- Det tager selvfølgelig tid, men han arbejder hårdt for at vise os, hvad han gerne vil have, siger danskeren, der er født i Sydsudan, men opvokset i det midtjyske.

Som Sisto selv var inde på, så havde han faktisk chancer til mere end et enkelt mål i kampen, se bare herunder:

Den danske Celta Vigo-spiller fik en chance tidligt i kampen mod Villareal. Video: David Schiøler