Fodbold

Smilet på Sistos ansigt gav håb om en vej tilbage på landsholdet

Flemming Toft vil hver uge eftersnakke ud over landets grænser og se nærmere på fodbold fra primært Italien og Spanien, som TV 2 SPORT viser.

Jeg siger ikke, at Pione Sisto er blevet landsholdsaktuel efter sit første mål for spanske Celta Vigo i mere end 300 dage. Den vej er stadig bombet og kun meget lidt farbar. Men der er et glimt i øjnene på den lille boldspiller, der kan gøre, at han rækker ud efter Åge Hareide.

Bortset fra to ind- og udhop under Morten Olsen, så har Sisto været Hareides mand med begejstring i spil og hos anmelderne. Landsholdet havde glæde af den eneste direkte dribler. Os, der så på, havde glæde af noget andet og uventet, når Sisto foldede sig ud.

Men så skete der noget - uforklarligt. Sisto var ikke sig selv under VM-slutrunden i Rusland. Han trænede selvfølgelig med de andre - men også for sig selv. Han snørede sjældent støvlerne og løb endda rundt på bare fødder ind imellem. Mere bekymrende var det, at spillet ikke fungerede.

Og hverken spil eller Sisto kom til at fungere efterfølgende. Han gled lige så stille fra at have været en selvfølge fra start i Celta Vigo i sæsonen 17-18 til at komme ind fra bænken efter VM - og i denne sæson mere end marginalspiller. Otte kampe i La Liga. Kun en enkelt fra start. Det var i weekenden.

Pione Sisto scorede og spillede samtlige 90 minutter i 3-1 sejren ude over Villareal. En længe ventet opmuntring. Men det var smilet i Sistos ansigt i det efterfølgende interview, lyset i øjnene, som viste en Pione Sisto i den menneskelige form, der gør vejen til landsholdet lidt kortere.

Han har gemt sig, lagt særlige beskeder på de sociale medier, ment danskerne lagde ham for had, haft urtediæter som den spanske klubs ledelse og medspillere har undret sig over. Kort sagt har de haft bekymringer i Celta omkring, hvad der egentlig foregik.

Zinedine Zidane mener ikke, at klubben kan undvære Bale

Flemming Toft

Åge Hareide rakte armen ud og indbød Sisto til træningssamlinger med landsholdet. Det på trods af, at Sisto ikke spillede i Celta Vigo. “Dels for at tale med ham, og dels for at han ikke mister kontakten til os”, sagde Hareide.

Men Sisto takkede nej. Også til alle interviews.

Nu er han tilsyneladende tilbage. På banen - og måske mere vigtigt - udenfor. Han virkede afslappet, veltilpas og i form i det efterfølgende interview på spansk TV. Lad os kalde det en mental balance. Og så er han nået langt.

Voldsomme protester mod Bale

Det mere generelle spor der følges efter weekendens La Liga-runde er igen Gareth Bale. Og hans forhold til Real Madrid og ikke mindst klubbens fans. Bale er ikke populær - så er det mildt slået fast. Han har været kritisk overfor klubben, overfor Zidane og over sin egen situation som marginalspiller.

Det toppede i landskampspausen, da han udtrykte klart mere sympati ved at spille for Wales end for Real. Så poserede han på et foto, hvor et banner havde en formentlig prioritering Wales, golf, Madrid.

Seniorskribenterne i Madrid-sportsaviserne udtrykker mandag, at de aldrig tidligere i Real Madrids og deres egen historie har oplevet så voldsomme protester og pibekoncerter mod en enkelt spiller, som mod Bale i weekendens kamp mod Real Sociedad.

Men han bliver fodboldmæssigt rost - og Zinedine Zidane mener ikke, at klubben kan undvære Bale.

Juventus går benhårdt efter CL-titlen

Topkampen mellem FC Barcelona og Real Madrid er intakt, mens Sevilla hænger på som treer. Og så trækker de lige La Liga-vejret, for de næste dage koncentrerer sig om Champions League, hvor der er storkampe med spansk deltagelse.

Real Madrid mod Paris Saint Germain. Lidt ekstra krydderi, at Real Madrid går efter Paris’ Kylian Mbappé i et af de næste transfervinduer.

Juventus mod Atletico Madrid. Cristiano Ronaldo bliver sparet i Serie-A kampene, hvilket igen indikerer, at italienerne benhårdt går mere efter Champions League end det italienske mesterskab.

FC Barcelona mod Borussia Dortmund. En af flere skæbnekampe for Dortmund, der blot er nummer seks i Bundesligaen. Med nederlag her og sejr til Inter i Slavia Prag er de udenfor de to øverste pladser i gruppen.

Og så det der bliver sæsonens føljeton efter Jose Mourinhos ankomst hos Tottenham: Hvor meget bliver Christian Eriksen brugt? London-klubben skal til Røde Stjerne i Beograd.