Fodbold

Endnu mere topfodbold på TV 2 SPORT X

TV 2 har erhvervet rettighederne til hele La Liga og Serie A. Dermed kommer TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY til at sende omkring 20 ugentlige fodboldkampe.

Kun godt en måned inden premieren på TV 2 SPORT X har TV 2 skaffet yderligere fodboldrettigheder til sin nye sportskanal og til TV 2 PLAY med virkning fra januar 2020.

TV 2 har nemlig erhvervet de eksklusive rettigheder til hele den spanske La Liga og den italienske Serie A samt den amerikanske Major League Soccer (MLS). Hermed kommer TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY til at vise omkring 20 fodboldkampe om ugen, herunder også de legendariske El Clásico mellem FC Barcelona og Real Madrid.

TV 2s hidtidige aftale gav mulighed for visning af i alt fire ugentlige fodboldkampe fra Spanien og Italien og én El Clásico om året.

- Vi har fået en smagsprøve på både La Liga og Serie A i det forgangne år, og vi kan heldigvis konstatere, at vores seere og brugere har taget godt imod tilbuddet. Den seermæssige opbakning til vores dækning af spansk og italiensk fodbold ligger langt højere end seertilslutningen til tidligere spanske og italienske kampe på andre sportskanaler. Derfor er tiden inde til næste træk, hvor vi går all in på de spanske og italienske fodboldligaer, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Byder Strive-kunder velkommen

TV 2 overtager de ekstra fodboldrettigheder fra IMG/Strive, der hermed lukker sin streamingtjeneste i Danmark med udgangen af januar.

- Vi inviterer Strives kunder indenfor på TV 2 PLAY, og vi vil gøre alt, hvad vi kan, for at kunderne får gode fodboldoplevelser fra Spanien og Italien, udover alt det andet TV 2 PLAY har at byde på. TV 2 har allerede aftalt med IMG, hvordan Strive-kunderne tilbydes en glat overgang og et godt tilbud på PLAY, og Strive går nu i gang med at orientere sine kunder om de forskellige muligheder, siger Stig Møller Christensen, salgsdirektør for TV 2 Betalings-tv.

Internationale rettigheder med de største stjerner

TV 2 SPORT X etableres som en digitalt født kanal og med det strategiske mål at styrke streamingtjenesten TV 2 PLAY. Når kanalen er i luften fra 4. januar, bliver det med en række internationale sportsrettigheder med nogle af verdens største stjerner.

Foruden de eksklusive rettigheder til fodboldkampene fra La Liga, Serie A og MLS viser TV 2 SPORT X tennis fra ATP-turneringerne og Wimbledon, NBA-basketball, X Games, VM-atletik, skiskydning samt VM-konkurrencer i alpint skiløb og langrend. Flere af disse rettigheder appellerer i særlig grad til yngre seere, især yngre mænd.

2020 bliver det største sports-år nogensinde

TV 2 SPORT X kan ses via TV 2 PLAY, hvor TV 2 nu lancerer en særlig pakke – ’Favorit + Sport’ – som indeholder alle TV 2-kanaler (live og on demand) inklusive de to rene sportskanaler, TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X. Sportspakken giver også adgang til de særlige sportstransmissioner, som alene sendes på ekstrakanalerne hos TV 2 PLAY. I januar 2020 åbner TV 2 PLAY for, at alle eksisterende kunder kan nyde streamingtjenestens fulde sportstilbud uden at betale ekstra.

- Det står klart, at 2020 bliver det største sports-år for TV 2s kanaler nogensinde. Det skyldes de nye og store rettigheder, vi har indkøbt, og som bliver foldet ud på vores kanaler og på TV 2 PLAY næste år, siger Frederik Lauesen.

TV 2 SPORT X kan også ses via en række tv-distributører – YouSee, Stofa, Boxer, Waoo, Canal Digital, Altibox og Telia – som har taget kanalen med i tv-pakker eller som et tilbud i distributørernes frit valg-/bland selv-universer. I januar 2020 bliver TV 2 SPORT X desuden tilgængelig som prøvekanal hos landets største tv-distributører, så kanalen fødes med et stort og bredt prøvepublikum.