Zlatan har 'brændt alle broer' til Malmø efter investering hos rivaler

16x9
Zlatan Ibrahimovic ejer nu en fjerdedel af fodboldklubben Hammarby IF. Foto: Johan Nilsson / Ritzau Scanpix

Zlatan Ibrahimovic regner ikke med, at Malmøs fans vil reagere negativt på nyheden om, at fodboldstjernen har købt en fjerdedel af Hammarby IF.

Reaktionerne har været mange, siden Zlatan Ibrahimovic onsdag valgte at fortælle omverdenen, at han har investeret i Allsvenskan-klubben Hammarby IF.

Men ikke alle har været positive.

Fodboldstjernen har i mange år været stærkt forbundet til Malmø, hvor han voksede op og begyndte sin professionelle karriere. I oktober blev der endda rejst en statue af Zlatan Ibrahimovic tæt på byens stadion. Men da han onsdag købte sig ind i Hammarby, led forholdet mellem Ibrahimovic og Malmø et alvorligt knæk.

- Jeg har ondt af Zlatan. Han har brændt alle sine broer til Malmø FF. Han vil ikke være den rollemodel, som han tidligere har været for fansene og unge mennesker, siger formanden for Malmø FF's fangruppe, Kaveh Hosseinpour, til SVT.

- Idéen om at få Zlatan til MFF var meget mere relevant for et par år siden. De seneste år er skiftet blevet mindre og mindre varmt. I stedet for at tænke på at få Zlatan til Malmø for en sæson, har man i stedet fokuseret på at få Markus Rosenberg til at forlænge sin kontrakt med endnu et år. "Mackan" har været ekstremt meget større end Zlatan i MFF, siger formanden videre med henvisning til, at Markus Rosenberg siden 2014 har været stærkt medvirkende til sydsvenskernes succes.

Zlatan Ibrahimovic spillede selv i Malmø FF fra 1999 til 2001 og har flere gange i løbet af sin karriere erklæret sin kærlighed til de lyseblå. Og kærligheden blev gengældt, da der i oktober blev rejst en 2,7 meter høj statue af netop Ibrahimovic.

Men statuens betydning er blevet svækket markant, efter den 38-årige angriber nu har valgt at kaste penge i Hammarby IF, der i sidste sæson blev nummer tre i den bedste svenske fodboldrække.

- Statuen betyder ikke noget længere med tanke på, hvor den står, og hvad han nu har gjort. Han vil aktivt arbejde for, at en anden klub bliver bedre end den klub, som gjorde ham til det, han er. Han modarbejder Malmø som by, siger Kaveh Hosseinpour til Fotbollskanalen.

Ibrahimovic sikker på, at ingen vil være skuffet

Den tidligere svenske landsholdsspiller deler ikke samme opfattelse som formanden for Malmøs fangruppe. Faktisk tror Zlatan Ibrahimovic ikke, at investeringen kommer til at få negative reaktioner.

- Jeg ved, de ikke vil være skuffet. Hvad jeg har gjort for Malmø FF vil være der for altid. Det her er en helt anden situation. Det har intet at gøre med, hvor min karriere begyndte, siger Zlatan Ibrahimovic til Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimovic spillede senest for LA Galaxy i den amerikanske MLS, og investeringen i den svenske ligaklub trækker tråde til tiden i USA. LA Galaxy er således ejet af selskabet The American Anschutz Entertainment Group (AEG), og selvsamme selskab ejer 47 procent af Hammarby IF.

Fodboldspilleren har således købt 50 procent af AEG's aktier, hvilket betyder, at Zlatan Ibrahimovic nu ejer cirka en fjerdedel af Hammarby IF.

Zlatan Ibrahimovic er i øjeblikket klubløs, efter han for få uger siden meddelte, at han ikke har en fremtid hos LA Galaxy. Det vides endnu ikke, hvor svenskeren fortsætter sin karriere, der indtil nu har sendt ham til klubber som Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan og PSG.