Fodbold

Zlatan kommer ikke til at styre Hammarby, siger formanden

Den svenske stjerne er blevet en af ejerne i Stockholm-klubben Hammarby IF. Men han kommer ikke til at bestemme, siger formanden.

Zlatan Ibrahimovic er tilbage i svensk fodbold.

Men det er ikke på banen, men i stedet i Hammarby IF’s klublokale, hvor den stærke svensker kommer til at husere. Han har nemlig købt 50 procent af selskabet AEG’s aktier i klubber, og det betyder, at han ejer omkring en fjerdedel af klubben.

Men det kommer ikke til at køre således, at Zlatan skal bestemme det hele. Det fortæller klubbens formand.

- Han kommer ind og hjælper, men han vil ikke kontrollere klubben. Han vil dog være en del af det. Han vil være repræsenteret i bestyrelsen og være i stand til at påvirke klubben på den måde, siger Hammarby-formand Richard von Yxkull til SVT.

- Han har talt meget om, hvordan han kan være med til at hjælpe os med sit netværk, med sin erfaring og med sin vindende attitude. Han vil bidrage med en masse. Han gør det, fordi han vil være involveret i svensk fodbold efter sin karriere – og især i Hammarby. Han var meget forventningsfuld.

'Lidt af en overraskelse'

Zlatan Ibrahimovic har de seneste år spillet for LA Galaxy i den amerikanske MLS, og investeringen i den svenske ligaklub trækker tråde til tiden i USA. LA Galaxy er således ejet af selskabet The American Anschutz Entertainment Group (AEG), og selvsamme selskab ejer 47 procent af Hammarby IF.

Det var også i Los Angeles, hvor klubbens formand fik at vide, at Zlatan Ibrahimovic allerede var inde i Hammarby.

- Vi ankom til Los Angeles for at mødes med AEG og LA Galaxy for at snakke om Hammarby og vores planer og vores samarbejde.

- Det var i den forbindelse, at de præsenterede en ændring i AEG Sverige, og så kom Zlatan selv ind og forklarede. Det var lidt af en overraskelse, siger Richard von Yxkull.

Formanden siger videre, at det er for tidligt at sige, om han også vil få en anden rolle i klubben.

Zlatan Ibrahimovic er i øjeblikket klubløs, efter han for få uger siden meddelte, at han stopper i LA Galaxy. Det vides endnu ikke, hvor svenskeren fortsætter sin karriere, der indtil nu har sendt ham til klubber som Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan og PSG.