Fodbold

Norsk komet kommer med kække kommentarer efter ottende CL-mål

Erling Braut Håland har godt gang i målscoringen i dette års Champions League.  Stringer / Ritzau Scanpix

Erling Braut Haaland scorede sit ottende mål i dette års Champions League mod Genk.

I Norge er de mildest talt på den anden ende over den bare 19-årige Erling Braut Haaland.

Onsdag scorede Red Bull Salzburg-angriberen for femte Champions League-kamp i træk og satte sin 8. scoring ind i dette års udgave af verdens mest prestigefyldte klubturnering. Og det er til trods for, at han kun har startet inde i tre kampe.

Du virker helt ustoppelig?

- Nja, VAR stoppede mig, så jeg er ikke helt ustoppelig, svarede Haaland kækt journalisten fra norsk TV 2.

Hvis ikke det havde været for det omdiskuterede videosystem, så havde den norske teenagesensation da også kunne glæde sig over to scoringer i sejren over belgiske Genk onsdag aften.

Men det satte VAR altså en stopper for, da de efter et videokig så, at Salzburgs Hee-Chan begik et frispark på scoringen.

- Jeg tror, at min holdkammerat Hee-Chan ikke ville have, at jeg skulle score flere mål og derfor rev en modspiller ned, forklarede Haaland om det annullerede mål.

Et mål og et oplæg på 30 minutter

19-årige Erling Braut Haaland måtte altså i stedet nøjes med en enkelt scoring og et oplæg på den halve time, nordmanden fik på banen mod belgierne.

- Der kom en god del fra Haaland i dag. Det kunne være blevet til mere, men jeg fokuserede bare på at komme ind og gøre en forskel, siger hovedpersonen selv, der startede på bænken grundet en mindre knæskade, til norske TV 2.

Den danske landstræner, Åge Hareide, var også fuld af begejstring efter en ny stor præstation af Haaland.

- Det er bare at tage hatten af, for det han præsterer. Han minder mig om en ung Odd Iversen i sin måde at bryde igennem på og score mål, sagde Hareide, der fungerer som ekspert for norske Viasat, i sin analyse af kampen.

Haaland scorede tidligere i denne sæson på Anfield mod de forsvarende Champions League-mestre fra Liverpool.

- Han kommer til at give Liverpool problemer

Med de 8 scoringer i dette års Champions League er Erling Braut Haaland nummer to på topscorerlisten, hvor kun Bayern Münchens Robert Lewandowski overgår nordmanden med 10 træffere.

Sejren på 4-1 over Genk holder samtidig liv i Haaland og Red Bull Salzburgs drøm om videre avancement. Inden sidste spillerunde er de henholdsvis to og tre point efter Napoli og Liverpool.

Netop i sidste spillerunde tager Salzburg hjemme imod Liverpool. Og her kan de forsvarende CL-mestre godt forberede sig på en stor udfordring. Det vurderer Åge Hareide.

- Jeg er sikker på, at han kommer til at skabe problemer. Han er inde i en stime, der kan ende Liverpools dage.

I den første kamp mellem Liverpool og Red Bull Salzburg scorede Haaland en enkelt gang.