Fodbold

Udskudt El Clásico bliver den første på TV 2 i 24 år

El Clásico skal spilles onsdag 18. december klokken 20.00.  Curto De La Torre / Ritzau Scanpix

TV 2 fejrer erhvervelsen af rettighederne til La Liga og Serie A med at vise El Clásico på hovedkanalen 18. december.

FC Barcelona mod Real Madrid.

Arvefjendeopgøret hører til blandt de allerstørste kampe i international fodbold, og 18. december kan det ses på TV 2. Onsdag blev det offentliggjort, at TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY fra 2020 har erhvervet sig de eksklusive fodboldrettigheder til den spanske La Liga, den italienske Serie A og den amerikanske Major League Soccer (MLS).

Købet af de udvidede fodboldrettigheder ønsker TV 2 nu at fejre, og det bliver med et ekstraordinært tilbud i december til seerne og TV 2 PLAY-brugerne: Onsdag 18. december klokken 20.00 sender TV 2s hovedkanal nemlig El Clásico fra Camp Nou i Barcelona.

Blandt disse kampe er to årlige opgør – El Clásico – mellem ærkerivalerne FC Barcelona og Real Madrid, der gennem mange år har domineret La Liga og har udkæmpet en drabelig kamp om mesterskabet, og som helt aktuelt ligger side om side i toppen af La Liga.

På hovedkanal for første gang i knap 24 år

I ligaen mødes de to ærkerivaler, der gennem mange år har domineret La Liga og har udkæmpet en drabelig kamp om mesterskabet, to gange om året. Og den 18. december kan TV 2's seere altså se frem til sæsonens første El Clásico, som blev udsat tidligere på efteråret på grund af uroligheder i Barcelona.

- Vi synes, der er grund til at markere og fejre vores stærke fodboldrettigheder og den kommende sportskanal, og derfor har vi ekstraordinært købt kampen til TV 2s hovedkanal. Det er første gang i knap 24 år, at El Clásico kan ses på en hovedkanal i Danmark, så det er en helt særlig begivenhed, når vi 18. december blænder op for kampen, siger TV 2s sportschef, Frederik Lauesen.

Transmissionen af El Clásico betyder, at familiejulekalenderen ’Tinka og Kongespillet’ denne dag sendes klokken 19.25 på TV 2 og klokken 20.00 på TV 2 CHARLIE – og selvfølgelig på TV 2 PLAY, når det passer ind i familiens rytme.

2020 bliver det største sportsår nogensinde

Når TV 2 SPORT X er i luften fra 4. januar, bliver det med en række internationale sportsrettigheder med nogle af verdens største stjerner.

Foruden de eksklusive rettigheder til fodboldkampene fra La Liga, Serie A og MLS viser TV 2 SPORT X tennis fra ATP-turneringerne og Wimbledon, NBA-basketball, X Games, VM-atletik, skiskydning samt VM-konkurrencer i alpint skiløb og langrend.

TV 2s eksisterende sportskanal TV 2 SPORT X fortsætter med sit stærke indhold af danske sportsrettigheder og fokus på danske sportsstjerner inden for især håndbold, cykling, WTA-tennis, badminton, ishockey, svømning, speedway mv.

- Det står klart, at 2020 bliver det største sportsår for TV 2s kanaler nogensinde. Det skyldes de nye og store rettigheder, vi har indkøbt, og som bliver foldet ud på vores kanaler og på TV 2 PLAY næste år, siger Frederik Lauesen.

TV 2 SPORT X har fokus på internationale stjerner

TV 2 SPORT X kan ses via TV 2 PLAY, hvor TV 2 nu lancerer en særlig pakke – ’Favorit + Sport’ – som indeholder alle TV 2-kanaler (live og on demand) inklusive de to rene sportskanaler, TV 2 SPORT og TV 2 SPORT X. Sportspakken giver også adgang til de særlige sportstransmissioner, som alene sendes på ekstrakanalerne hos TV 2 PLAY. I januar 2020 åbner TV 2 PLAY for, at alle eksisterende kunder kan bruge streamingtjenestens fulde sportstilbud uden at betale ekstra.

TV 2 SPORT X kan også ses via en række tv-distributører – YouSee, Stofa, Boxer, Waoo, Canal Digital, Altibox og Telia – som har taget kanalen med i tv-pakker eller som et tilbud i distributørernes frit valg-/bland selv-universer. I januar 2020 bliver TV 2 SPORT X desuden tilgængelig som prøvekanal hos landets største tv-distributører og mange antenneforeninger, så kanalen fødes med et stort og bredt prøvepublikum.