Fodbold

UEFA afviser racismesag trods Lukaku-opråb

Romelu Lukaku oplevede racistiske tilråb to gange, da Inter på udebane besejrede Slavia Prag i Champions League.

Belgiske Romelu Lukaku oplevede igen racistiske tilråb, da han scorede til 2-0 mod Slavia Prag onsdag aften i Champions League

Efter scoringen signalerede han både til dommeren og tilskuerne, at han hørte tilråb, men der blev ikke gjort noget under kampen.

Selvom den 26-årige belgier flere gange oplevede racisme fra tribunerne, så har UEFA meddelt, at de ikke vil åbne en sag mod tjekkerne, da hverken dommere eller UEFA-delegationen hørte tilråbene, skriver italienske La Gazzetta dello Sport.

- Det skete to gange mod mig, og det giver ikke mening med de mennesker. Vi er i 2019, og der er mange spillere med mange forskellige nationaliteter på deres hold, sagde Romelu Lukaku til Esporte Interativo efter kampen.

- Jeg håber, at UEFA nu gør noget ved det, fordi hele stadion gjorde det, da Lautaro (Martinez, red.) scorede det første mål, og det er ikke godt for dem, der ser kampen.

Trods de racistiske tilråb leverede Inter-angriberen en pragtpræstation mod Slavia Prag, hvor han bidrog med et mål og to assists i 3-1-sejren.

Har oplevet racisme i Serie A

Tilbage i september blev Lukaku mødt af adskillige abelyde, da han skulle sparke et straffespark mod Cagliari i den italienske Serie A.

Herefter kom belgieren med et opråb på det sociale medie Instagram for at sætte fokus på racisme rundt omkring på fodboldstadions.

- Fodbold er et spil, der skal nydes af alle, og vi burde ikke acceptere nogen form for diskrimination, der bringer vores spil i skam, skrev Lukaku i et opslag.

Senere i september måned var angriberen igen i fokus i en racismesag, da en italiensk fodboldekspert, på direkte tv, sagde, at ’den eneste måde at stoppe Lukaku på var ved at give ham 10 bananer, han kunne spise’.

Romelu Lukaku og Inter indtager andenpladsen i Serie A, hvor de i weekenden møder SPAL.