Fodbold

Zlatans bolig udsat for hærværk - overdynget med graffiti og surströmming

Døren til Zlatan Ibrahimovic' bolig i Stockholm. 10070 Jessica Gow/tt / Ritzau Scanpix

Ibrahimovic' bolig i Stockholm har natten til torsdag været udsat for hærværk i form af blandt andet graffiti.

Det kom mildest talt som et chok, da det onsdag kom frem, at den svenske fodboldstjerne Zlatan Ibrahimovic havde købt sig ind i fodboldklubben Hammarby - de mangeårige rivaler til svenskerens barndomsklub, Malmø FF.

Chokket medførte en række af stærke reaktioner onsdag, hvor området omkring stjerneangriberens egen statue foran Malmøs hjemmebane blandt andet blev overdynget med racistiske budskaber og en dødstrussel rettet mod fodboldspilleren.

Natten til torsdag er det så Zlatan Ibrahimovic' egen bopæl i Stockholm, der har været udsat for hærværk og er blevet vandaliseret.

- Vi har fået en anmeldelse om ødelæggelser, og der er blevet igangsat en forundersøgelse. Der er nogen, der har lavet graffiti og kastet med surströmning (svensk nationalspise, red.). Vi har også beslaglagt en plakat, fortæller Bengt Dahnell fra svensk politi til Aftonbladet.

På døren ind til opgangen til den svenske angribers lejlighed er der blandt andet skrevet 'Judas' med hvid maling.

Svensk politi fortæller ligeledes, at de ikke har nogen mistænkte i sagen. Ifølge Aftonbladet overvejer politiet at intensivere beskyttelsen af lejligheden.

- Vi vil nu undersøge, om der er nogle vidner, eller om der er nogle overvågningskameraer, der har fanget noget interessant, fortæller efterforskningsleder Jari Kalliorinne til den svenske avis.

Zlatan selv forventede intet had

For hovedpersonen selv kommer de hadefulde handlinger mod både bopæl og statue som en overraskelse.

Politiet har beskyttet Zlatan Ibrahimovic' statue foran Malmøs stadion efter hærværk.

Ved annonceringen af Zlatan Ibrahimovic' indtog i Hammarby, fortalte svenskeren selv, at han ikke regnede med, at fansene i barndoms- og hjerteklubben, Malmø FF, ville have nogen problemer med engagementet hos de mangeårige rivaler.

- Jeg ved, de ikke vil være skuffet. Det, jeg har gjort for Malmø FF, vil være der for altid. Det her er en helt anden situation. Det har intet at gøre med, hvor min karriere begyndte, fortalte Zlatan Ibrahimovic til Aftonbladet.

Zlatan Ibrahimovic spillede senest for LA Galaxy i den amerikanske MLS, og investeringen i den svenske ligaklub trækker tråde til tiden i USA. LA Galaxy er således ejet af selskabet The American Anschutz Entertainment Group (AEG), og selvsamme selskab ejer 47 procent af Hammarby IF.

Fodboldspilleren har således købt 50 procent af AEG's aktier, hvilket betyder, at Zlatan Ibrahimovic nu ejer cirka en fjerdedel af Hammarby IF.

Zlatan Ibrahimovic er i øjeblikket klubløs, efter han for få uger siden meddelte, at han ikke har en fremtid hos LA Galaxy. Det vides endnu ikke, hvor svenskeren fortsætter sin karriere, der indtil nu har sendt ham til klubber som Ajax, Juventus, Inter, Barcelona, AC Milan og PSG.