Fodbold

Zlatans kommentar gør ondt i ørerne på svensk landsholdsspiller

Den tidligere Malmø-spiller og landsholdsback Pontus Jansson er ikke tilfreds med, at Zlatan Ibrahimovic har købt sig ind i Hammarby.

- Jeg vil hjælpe Hammarby til at blive bedst i Skandinavien.

Denne kommentar fra Zlatan Ibrahimovic, efter han onsdag meddelte, at han havde købt sig ind i den svenske klub Hammarby, har fået den tidligere Malmø- og landsholdsspiller Pontus Jansson op i det røde felt.

- Det er hans udsagn, der gør mest ondt i mine ører. At han skal gøre Hammarby til den største i Skandinavien, siger Pontus Jansson til SVT.

- Jeg kan forstå, hvis det var en forretning, og han fik en del af lønnen fra Galaxy på den måde, men så er det dårligt, at han siger de andre ting. Især når det kun er en måned siden, at statuen kom på plads i Malmø.

Ikke længere et forbillede

Pontus Jansson spillede selv i Malmø som ungdomsspiller fra 2006 til 2009, inden han blev professionel i samme klub.

Derefter spillede han i klubben som professionel indtil 2014, hvorefter han skiftede til Torino i Italien.

Derfor har han et stort hjerte for den sydsvenske klub, og det gør ondt i det, når Zlatan har købt sig ind i en anden klub.

- For mig har Zlatan været et forbillede, siden jeg var lille. Nu har han tabt en stor del af det. Det er trist. Zlatan var en af Malmøs sønner, siger Jansson.

Forstår fansenes frustration

Foran Malmø Stadion, hvor både Ibrahimovic og Jansson tidligere har spillet, blev der i oktober rejst en statue af Zlatan Ibrahimovic.

Den blev vandaliseret efter meddelelsen om hans køb. Jansson opildner ikke til dette, men han forstår, at klubbens fans er vrede.

- Jeg forsvarer ikke de ting, der er gjort. Men samtidig forstår jeg, at mange er skuffede. Der giver en masse problemer, når en person som Zlatan med så stærk en forbindelse til byen og et hold, og han så vælger et andet.

- Du behøver ikke at være hjerneforsker for at forstå den frustration.

Zlatan har købt 50 procent af selskabet AEG’s aktier i klubber, og det betyder, at han ejer omkring en fjerdedel af klubben.