Fodbold

FC Roskilde fyrer samtlige trænere i ungdomsafdelingen

Klubben kan ikke længere afvente resultatet af initiativer i ungdomsafdelingen, der skal sikre en balance mellem indtægter og udgifter i afdelingen.

Det er hårde tider for den danske 1. divisionsklub FC Roskilde.

I en pressemeddelelse fredag oplyser fodboldklubben, at den ikke længere kan afsætte 1,2 millioner kroner i sit budget til driften af ungdomsafdelingen, hvorfor den lukker i sin nuværende form.

Det betyder, at samtlige trænere, assistenttrænere med flere i FC Roskilde ungdom er blevet opsagt.

- Det er for alle en dybt ulykkelig situation, men desværre også en alvorlig situation for hele FC Roskilde, hvis der ikke tages ansvar for situationens realitet, lyder det i pressemeddelelsen.

Lørdag fortæller klubejer Carsten Salomonsson til sn.dk, at klubben ikke har i sinde at lukke ungdomsafdelingen.

- Ungdomsafdelingen kommer ikke til at lukke, men hvor meget der fortsætter, er der ingen, der ved lige nu. Det skal vi finde ud af nu og nogle uge frem. Det kan være, at alle bliver genansat, måske halvdelen eller flere. Det må tiden vise, siger Salomonsson.

Klubledelse kan ikke vente på resultatet af initiativer

I denne står der videre, at ungdomsafdelingen i den seneste tid har forsøgt og fortsat forsøger at skaffe balance mellem indtægter og udgifter - blandt andet ved at skaffe ekstra indtægter fra øgede kontingentbetalinger og særlige sponsorater.

Men FC Roskilde kan ikke længere vente på resultatet af initiativerne, skriver klubben, og dermed friholde ungdomsafdelingen for besparelser og større ændringer:

- Der er ganske enkelt ikke i FC Roskilde et økonomisk råderum til at drive en uændret ungdomsafdeling videre - det vil ikke være økonomisk forsvarligt.

Tilstrækkelige indtægter kan få klubben på andre tanker

FC Roskilde ungdom er en eliteoverbygning, hvor spillerne primært stammer fra Roskilde Boldklub (RB1906), som er FC Roskildes moderklub. Der vil nu i samarbejde med RB1906 blive arbejdet på at få etableret et andet organisatorisk setup for FC Roskilde ungdom.

- Det vil sige, at der højst sandsynligt vil blive tilbudt genansættelse til langt hovedparten af de nuværende trænere med flere, men desværre nok på andre vilkår end i dag, da det vil være et ufravigeligt krav, at FC Roskilde ungdom skal være omkostningsneutral for FC Roskilde A/S, står der i pressemeddelelsen.

Skulle der imidlertid blive iværksat initiativer, der kan generere tilstrækkelige indtægter til at dække omkostningerne i ungdomsafdelingen, understreger den sjællandske klub, at den er klar på at trække såvel opsigelser som andre tiltag tilbage.

Reddet fra konkurs i marts

I marts i år blev FC Roskilde, der i dag frister en tilværelse i bunden af 1. division, reddet fra konkurs. Den fortsatte svære økonomiske situation i klubben er også gået ud over førsteholdet, hvis omkostninger ifølge pressemeddelelsen er blevet reduceret med cirka 60 procent i forhold til samme periode sidste år.

Det er sket for at kunne drive klubben forsvarligt. Også disse besparelser har ført til opsigelser - i administrationen og i førsteholdets stab.

I maj i år blev FC Roskilde ramt af en matchfixing-sag. Flere spillere efterforskes fortsat af Midt- og Vestsjællands Politi.