Fodbold

Wass assisterer i Valencia-sejr - se målene fra La Liga og Serie A

Daniel Wass lagde op til Valencias sejrsmål mod Villareal. Se danskerens assist og alle målene fra lørdagens kampe i La Liga og Serie A.

La Liga:

Valencia - Villarreal 2-1

Valencia er fortsat med i kampen om at spille i Europa næste sæson, efter de besejrede Villareal hjemme på Mestalla.

Efter et kvarter havde Villareal ellers mulighed for at bringe sig foran på et straffespark, men Gerard Moreno misbrugte muligheden fra 11-meterpletten.

I stedet var det Valencia, der kom først på måltavlen på et mål af Rodrigo.

Camerouneren Andre-Frank Zambo Anguissa scorede for Villareal bare fem minutter senere på et kontraangreb og bragte balance i regnskabet.

20 minutter før slutfløjtet sendte Daniel Wass så et indlæg indover til Ferran Torres, der sikrede Valencia sejren på 2-1.

Valencia er med sejren placeret på syvendepladsen i La Liga.

Daniel Wass assisterede målet til 2-1 i kampen mod Villareal. Video: TV 2 Sport

Villareal er nummer 13.

Mallorca - Betis 1-2

To mål i første halvleg var nok til at sikre Real Betis en sejr på ferieøen Mallorca.

Den 38-årige veteran Joaquín stod bag det første til holdet fra Sevilla, da han iskoldt omsatte et straffespark til mål.

Efter 33 minutter sendte Nabil Fekir et langskud i mål til stillingen 2-0.

Lago Junior fik reduceret til 2-1 ti minutter inde i anden halvleg, men trods et massivt Mallorca-pres, så kom der ikke flere scoringer. I stedet blev Lumor Agbenyenu udvist for at give en modstander en albue i hovedet i overtiden.

Real Betis vandt 2-1 på udebane mod Mallorca i La Liga. Video: TV 2 Sport

Real Betis får lidt luft til nedrykningsstregen med sejren, hvor de på 12. pladsen er seks point fra nedrykningsstregen. Mallorca ligger et point over nedrykningsstregen og indtager 17. pladsen.

Real Sociedad - Eibar 4-1

Norske Martin Ødegaard spillede endnu en gang en nøglerolle for Real Sociedad, efter han leverede et mål og en assist i et rent baskisk opgør mod Eibar.

Ødegaard leverede en assist til føringsmålet, og på smukkeste vis slukkede han festen i San Sebastián, da han scorede kampens sidste mål til resultatet 4-1.

De to hold gik ind til anden halvleg med stillingen 1-1, men her skulle Real Sociedad bare bruge to minutter af anden halvleg, før Mikel Oyarzabal havde gjort det til 2-1.

Ti minutter senere scorede Willian José sit syvende sæsonmål, inden Martin Ødegaard lukkede kampen ti minutter før tid.

Martin Ødegaard spillede endnu en gang en hovedrolle for Real Sociedad, da de slog Eibar med 4-1 i den spanske liga. Video: TV 2 Sport

Real Sociedad ligger med sejren på fjerdepladsen i La Liga, der giver adgang til næste sæsons Champions League. Eibar er nummer 16 - to point over nedrykningsstregen.

Alavés - Real Madrid 1-2

Real Madrid spillede sig op på førstepladsen i den spanske liga, da de hentede en kneben sejr på udebane mod Alavés i Baskerlandet.

Efter en målløs første halvleg satte Real Madrid-kaptajnen Sergio Ramos gang i begivenhederne efter 52 minutters spil.

Midterforsvareren dirigerede et frispark fra Toni Kroos i mål til en 1-0 føring. Kort efter kom Ramos igen i fokus, da han begik straffespark.

Lucas Pérez udnyttede muligheden til at score sit ottende sæsonmål i La Liga, og Alavés-angriberen fejrede scoringen ved at iklæde sig en maske.

Carvajal blev matchvinder, da Real Madrid slog Alavés i La Liga. Video: TV 2 Sport

Det tog dog kun Real Madrid seks minutter at komme tilbage på sejrskurs. Højrebacken Dani Carvajal havde listet sig med frem i et angreb og blev matchvinder, da han med knæet sendte bolden over målstregen.

Sejren sender hovedstadsklubben op på en førsteplads, mens Alavés ligger nummer 14. FC Barcelona kan dog komme op på siden af Real Madrid, hvis de vinder søndagens opgør mod Atlético Madrid.

Serie A:

Fiorentina - Lecce 0-1

Fiorentina skuffede lørdag hjemme på Artemio Franchi mod bundholdet fra Lecce.

’La Viola’ måtte indkassere et mål i starten af anden halvleg, hvor Andrea La Mantia headede Lecce på 1-0.

Trods et overtal i spil og chancer resten af kampen, så tabte Fiorentina for tredje gang i træk i Serie A.

Fiorentina tabte med 1-0 på hjemmebane til Lecce. Video: TV 2 Sport

Dermed fastholder Fiorentina en placering midt i tabellen, mens Lecce skaber lidt afstand til nedrykningsstregen, hvor de har fire point ned til Genoa under stregen.

Genoa - Torino 0-1

Lasse Schöne spillede hele kampen for Genoa og Peter Ankersen anden halvleg, da de tabte på hjemmebane til Torino. Lukas Lerager var skadet og derfor ikke med i truppen.

Med et kvarter tilbage af kampen kom brasilianeren Gleison Bremer højest på et hjørnespark, og han pandede Torino i front med 1-0, som også blev kampens resultat.

I kampens overtid kom der lidt malurt bægeret for Torino, da Simone Edera blev udvist med sit andet gule kort.

Genoa tabte med 1-0 hjemme til Torino i Serie A og ligger fortsat til nedrykning. Video: TV 2 Sport

Genoas nederlag betyder, at de fortsat er under nedrykningsstregen i Serie A. De har to point op til 17. pladsen, der sikrer overlevelse.

Torino er på tiendepladsen.

Brescia - Atalanta 0-3

Atalanta, der var uden Simon Kjær, holder fast I kampen om de europæiske pladser med en sikker sejr på udebane over ligaens bundprop Brescia.

Mario Balotelli var tilbage i startopstillingen for Brescia, efter han ikke var med i den seneste kamp mod Roma. Men den kontroversielle angriber havde ikke mål i støvlerne mod Atalanta.

Det havde til gengæld kroatiske Mario Pasalic, der scorede til både 1-0 og 2-0 for gæsterne fra Bergamo.

I overtiden udnyttede sloveneren Josip Ilicic en friløber til at score til resultatet 3-0.

På udebane vandt Atalanta med 3-0 over Brescia i den italienske Serie A. Video: TV 2 Sport

Atalanta indtager sjettepladsen i Serie A, der giver adgang til Europa League-kvalifikationen næste år. Brescia ligger sidst i tabellen, hvor de har fire point op til den rigtige side af nedrykningsstregen.