Fodbold

Atlético Madrid misbrugte kæmpe chancer - så afgjorde Messi topopgør

Storklubberne Atlético Madrid og FC Barcelona leverede en underholdende kamp på Wanda Metropolitano, hvor Lionel Messi afgjorde kampen til sidst.

Hjemmeholdet Atlético Madrid vadede i chancer mod mestrene fra FC Barcelona, men formåede ikke at score.

I stedet var det - nærmest som altid - den lille argentiner Lionel Messi, der stjal showet til sidst. Med fem minutter tilbage af kampen driblede han fra midten af banen ned mod målet, spillede bande med Luis Suárez og sparkede derefter bolden i det lange hjørne.

Dermed sikrede han FC Barcelona en 1-0-sejr, hvilket sender dem tilbage på førstepladsen i La Liga med samme pointantal som Real Madrid.

Kæmpe chancer misbrugt

Første halvleg endte, som den startede, med 0-0 på måltavlen. Det var dog ikke, fordi de to hold ikke formåede at spille sig til chancer.

Der var i flere omgange bud efter mål i begge ender, men gode redninger og små marginaler forhindrede hver gang et føringsmål.

Det chancerige kampbillede fortsatte efter pausen, men bolden ville bare ikke ind - blandt andet takket være to velspillende målmænd i form af Atléticos Jan Oblak og Marc-André ter Stegen i den anden ende.

Marc-André ter Stegen var flere gange - specielt i 1. halvleg - redningsmanden hos FC Barcelona.

Det virkede, som om at der skulle noget ekstraordinært til for at få bolden forbi de to stærke keepere. Det var Lionel Messi garant for at levere i det 86. minut.

Argentineren trak ind i banen fra højre side, spillede bolden videre til Luis Suarez, der prompte returnerede den til Messi, som med venstrebenet fra kanten af feltet sendte en velplaceret afslutning, der efterlod Oblak chanceløs.

Det efterlod Atlético med få minutter tilbage til at jagte udligningen. Trods ihærdige forsøg lykkedes det ikke for hovedstadsklubben, der derfor måtte se Barcelona tage sejren.