Fodbold

Marcondes vender retur til England - er dog åben for FCM

Emilliano Marcondes sendte FC Midtjylland på 1-0 i første halvleg, da de mandag aften slog Silkeborg 2-1 i Herning. Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

FC Midtjyllands Emiliano Marcondes skal tilbage til Brentford, men er åben for at forlænge sit ophold i FCM.

Når efterårssæsonen i Superligaen er slut, vender FC Midtjyllands Emiliano Marcondes tilbage til engelske Brentford.

Superligaens tophold har lejet offensivspilleren i Championship-klubben i efteråret, og som det er nu, skal Marcondes retur til England.

- Når Superligaen er færdig, holder jeg en uges ferie, og så vender jeg hjem til England og starter træningen og ser, om jeg kan komme på holdet, siger Marcondes.

- Der kan selvfølgelig ske alt muligt, men jeg forholder mig til min aftale, som er, at jeg er i Brentford igen 1. januar, hvor vi har kamp. Hvis jeg skal være med i den, skal jeg være tilbage lidt tidligere for at indgå i planerne.

- I transfervinduet kan der ske en masse ting. Der kan både komme udskiftninger her i FCM og i Brentford, så jeg er lidt på standby og må se, hvad min rolle kan blive i Brentford.

24-årige Marcondes har nydt sit ophold i FCM, hvor han har spillet 10 superligakampe og mandag scorede sit andet sæsonmål i 2-1-sejren over Silkeborg.

Åben for at spille med om guld

Han udelukker ikke, at han bliver og forsøger at hjælpe FCM til mesterskabet i foråret.

- Mit ophold her i FCM har været rigtig godt. Jeg ville gerne have scoret flere mål, men overordnet set har det været et vellykket lejeophold, siger Marcondes.

- Vi har stort set vundet alle kampe, siden jeg kom, og det er dejligt at spille på et hold, som har succes, og det er også med i overvejelserne om fremtiden.

- Det kunne være fedt at spille med om guldet, men selv om jeg smutter, får jeg nok en guldmedalje, hvis FCM vinder.

Emiliano Marcondes vil prøve at spille sig på holdet i Brentford, hvor han i første omgang aldrig rigtig slog igennem.

Træner vil forlænge med ham

FCM-træner Brian Priske lægger ikke skjul på, at han meget gerne ser Marcondes forlænge sit ophold i klubben.

- Jeg vil bestemt gerne beholde ham. Han er kommet med det, jeg vidste, han indeholdt, og han er blevet bedre og bedre for hver dag, siger Priske.

- Jeg har hele tiden sagt til Emiliano, at jeg er glad for ham, og at jeg tror på, at vi kan få ham op på et endnu højere niveau i foråret.

- Jeg håber, at han vælger at blive her efter nytår, men jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske, siger FCM-træneren.

Marcondes var med, da Midtjylland udbyggede føringen i Superligaen mandag aften mod Silkeborg. De er nu syv point foran FCK igen.