Fodbold

Legende fjernes fra FIFA-spil efter nazijoke

Hollænderen Marco Van Basten er ikke længere et ikon i fodboldspillet FIFA. Det skyldes en nazistisk kommentar på direkte tv.

EA Sports tager så stor afstand fra Marco Van Bastans nazijoke, at den tidligere superstjerne ikke længere findes som et såkaldt ikon i det populære spil FIFA 20.

Det oplyser EA.

- Vi er opmærksomme på kommentaren fra Marco Van Basten. Vi har en forventning om, at vores engagement i ligestilling og mangfoldighed opretholdes på tværs af vores spil, og derfor har vi suspenderet Marco Van Basten, lyder det fra EA Sports.

Van Basten har indtil nu været at finde som ikon i FIFA 20. Ikonerne kan bruges i dele af spillet, hvor man kan spille med dem på lige fod med nutidens stjerner.

Suspenderet som ekspert

Den omtalte kommentar faldt, da Van Basten var på arbejde som fodboldekspert. Her sagde han ’sieg heil’ til Heracles’ tyske træner Frank Wormuth. Efterfølgende har Van Basten undskyldt og accepteret, at hans arbejdsgiver Fox Sports har suspenderet ham i en uge og frataget ham lønnen i samme periode.

Hans løn vil i stedet blive doneret til Hollands Institut for Krigsdokumentation.

Fox Sports har også meldt ud, at Van Basten 'ikke ville skade nogen med vilje, undskyldte og accepterede konsekvenserne'. De bekræftede også, at hollænderen vender tilbage til programmet lørdag 7. december. Det skriver BBC.

- Jeg ville ikke chokere folk. Jeg ville bare gøre grin med Hans' tyske. Det var en dårlig timet joke, forklarede van Basten ifølge Algemeen Dagblad.

Fodboldlegendens kommentar faldt i samme weekend, hvor de hollandske klubber har valgt at protestere mod racisme og diskrimination efter en hændelse i sidste weekend.