Fodbold

Storklubber boykotter journalister efter ’den dummeste’ forside

AS Roma tager afstand til avisen. Ritzau Scanpix

Journalister fra avisen Corriere dello Sport må ikke opholde sig på træningsbanerne hos AC Milan og AS Roma resten af året.

- Vi er fortsat fuldstændig engagerede i at tackle racisme.

Det er meldingen i en pressemeddelelse, som AC Milan og AS Roma har sendt ud sammen.

Det kommer som følge af en avisforside fra italienske Corriere dello Sport. Forsiden havde billeder af Romelu Lukaku og Chris Smalling med overskriften "Black Friday".

Det har vakt vrede på sociale medier, hvor den af brugere beskyldes for at have diskriminerende undertoner.

Tidligere på torsdagen valgte flere af de italienske klubber at tage afstand fra avisen. Og nu har to af klubberne altså taget det næste skridt. Det fremgår af den fælles pressemeddelelse.

- Som svar på overskriften "Black Friday", der i dag (onsdag, red.) blev offentliggjort af avisen, har Milan og Roma besluttet at forbyde Corriere dello Sport fra vores træningsfaciliteter resten af ​​året, og vores spillere vil ikke udføre medieaktiviteter med avisen i løbet af denne periode.

Onsdagens forside af Corriere delle Sport.

Klubberne påpeger dog, at de er klar over, at avisens hensigt reelt set ikke var ondsindet. Derfor boykotter de kun avisen indtil januar.

Spillerne tager også afstand

Både Romelu Lukaku og Chris Smalling har valgt at reagere på avisforsiden.

De har fundet Twitter frem til at udtrykke deres frustrationer.

- I stedet for at fokusere på en kamp mellem to hold kommer Corriere dello Sport med den dummeste overskrift, jeg har set i min karriere, skriver Lukaku og fortsætter:

- I bliver ved med at hælde benzin på negativitet og racismeproblemet i stedet for at snakke om den smukke kamp, der skal spilles på San Siro mellem to store klubber. Uddannelse er nøglen.

Han bliver bakket op af Chris Smalling.

- Jeg håber, at de involverede i at lave den her forside, tager ansvar og forstår den magt, de formidler gennem ord, og hvilken effekt disse ord kan have, skriver den tidligere Manchester United-spiller på Twitter.

Artiklen hylder spillernes kamp mod racisme

Hensigten med artiklen er fin, men udførelsen dårlig, mener Romas strategichef, Paul Rogers. Han hæfter sig ved, at artiklen hylder de to spillere for at stå fast i kampen mod racisme.

- Intentionen med avisartiklen var faktisk positiv, men overskriften overskygger fuldstændig det antiracistiske budskab, historien indeholder, siger Rogers til AFP. Så sent som i sidste uge skrev samtlige Serie A-klubber i et åbent brev, at de har gjort alt for lidt for at bekæmpe racisme i italiensk fodbold.

- Vi må offentligt erkende, at vi har et seriøst problem med racisme. Det er et problem, som vi ikke har gjort nok for at bekæmpe i de senere år.

- Billeder af spillere, der bliver udsat for racisme i italiensk fodbold er blevet set over hele verden i denne sæson, og det fylder os med skam, lød det i brevet.

For nylig fik en episode med Brescia-angriberen Mario Balotelli stor opmærksomhed.

I en kamp mellem Verona og Brescia i Serie A truede den 29-årige profil med at forlade kampen, da han havde hørt racistiske tilråb rettet mod sig.

Episoden kom, mindre end et døgn efter at dommeren afbrød en kamp mellem Roma og Napoli, fordi de romerske fans udviste såkaldt "territoriel diskrimination" mod de tilrejsende napolitanere.

Præsidenten for Det Internationale Fodboldforbund (FIFA), Gianni Infantino, opfordrede i september til en indsats i italiensk fodbold, efter at Fiorentinas forsvarsspiller Dalbert Henrique var blevet udsat for racisme i en kamp.