Fodbold

Fanformand er ikke overrasket over hærværk af Zlatan-statue

Natten til torsdag har gerningsmænd savet igennem benet på Zlatans statue. Ritzau Scanpix

Endnu en gang har statuen af Zlatan Ibrahimovic været udsat for hærværk. Malmø-supports formand havde set det komme.

Først var det et toiletbræt på armen og en pose over hovedet. Så var det spraymaling og romerlys, som statuen var udsat for.

Og nu er statuen af Zlatan Ibrahimovic blevet udsat for hærværk igen. Denne gang er der blevet savet i statuens ben, og den er i fare for at vælte, siger svensk politi ifølge nyhedsbureauet TT.

Formanden for Malmø-support, Kaveh Hosseinpour,har tidligere været ude at sige, at Zlatan havde ”brændt alle broer” til klubben, og han ved, at mange fans har det på samme måde.

Derfor forstår han godt, at statuen lever et hårdt liv i disse dage.

- Jeg er ikke overrasket over hærværket. Jeg har sagt før, at det er et spørgsmål om tid, før den falder. For statuens skyld skal den flyttes til et andet sted, siger Kaveh Hosseinpour til SVT.

- Malmø-support står dog ikke bag nogen af disse kriminelle handlinger, og det er vandalisme. Det er ikke noget, vi støtter. Men placeringen af statuen er ekstremt problematisk. Den står på vej til tribunen, hvor de mest ihærdige og lidenskabelig fans står. Hver gang du går til tribunen i en Malmø-kamp, passerer du en statue, der repræsenterer en ejer for et andet fodboldhold.

'Hans ego ville ikke tillade en flytning'

Flere er kommet med forslag til, hvordan situationen skal løses. Det er blevet foreslået, at status skal flyttes – og at Zlatan selv skal betale.

SVT’s fodboldekspert Daniel Naanskog foreslår, at statuen skal på et museum eller i det svenske landsholds lokaler.

- Jeg tænker, at det er en god idé, vurderer han.

- Men at Zlatan selv skal betale for en flytning, lyder ikke som det mest sandsynlige. Det ville være et prestigetab for ham, og jeg tror ikke, hans ego ville tillade det, siger eksperten.

Statuen af den tidligere Malmö FF-spiller blev rejst i Malmø 8. oktober i år. Bronzeskulpturen er 3,5 meter høj og vejer 500 kilo.

Ved købet af aktierne i Hammarby IF sagde Ibrahimovic, at han var sikker på, at Malmös fans ikke ville reagere negativt på, at han havde købt sig ind hos en rival, men det kom langtfra til at holde stik.

Hegnet er nu igen blevet sat rundt om statuen af Zlatan.