Fodbold

Markus Rosenberg bliver hyldet med statue i Malmø

Svenskeren spiller torsdag karrierens sidste kamp, når han med klubben Malmö FF møder FCK i Europa League.

Natten til torsdag blev statuen af Zlatan Ibrahimovic i Malmø for tredje gang udsat for hærværk.

Samtidig blev en anden statue sat op i den svenske by. Den er til ære for Malmö FF-anføreren Markus Rosenberg, der torsdag aften spiller sin sidste kamp i karrieren.

Statuen forestiller et par fodboldstøvler og har teksten "Markus Rosenberg, 1987-2003, 2005, 2014-2019" indgraveret som tegn på de år, den nu 37-årige profil har spillet i klubben.

Rosenbergs sidste kamp i karrieren bliver på dansk grund, når han med Malmö FF gæster Parken og møder FC København i en afgørende kamp om avancement fra Europa League-gruppespillet.

Rosenberg tog i november en rørende afsked med Malmö FF's fans. I sin sidste hjemmekamp blev han kampens store helt, da han scorede dybt inde i overtiden og sikrede svenskerne en 4-3 sejr over Dynamo Kiev i Europa League.

I torsdagens kamp kan FC København nøjes med uafgjort, mens Malmö FF skal vinde for at være sikker på avancement. Kampen fløjtes i gang klokken 18.55.

Både Rosenberg og Ibrahimovic har haft heltestatus blandt Malmö FF's tilhængere.

Men sidstnævnte har formået at gøre sig upopulær, efter at han i slutningen af november købte sig ind hos Stockholm-rivalen Hammarby IF, hvor han nu ejer en fjerdedel af aktierne.

Den 3,5 meter høje statue af Ibrahimovic, der blev rejst 8. oktober i år, er tre gange blevet udsat for hærværk - senest natten til torsdag, hvor statuens ben var forsøgt savet over.