Fodbold

Skadesfri Simon Kjær vraget - han har problemer, siger træneren

Simon Kjærs seneste kamp for Atalanta var 26. november mod Zagreb i Champions League. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Simon Kjær har endnu ikke overbevist Gian Piero Gasperini i Atalanta, og derfor var han ikke med mod Shakhtar Donetsk.

Da Atalanta-spillerne efter sejren ude over Shakhtar Donetsk samlede sig i en stor gruppe og jublede, var landsholdsanfører Simon Kjær ingen steder at se.

Simon Kjær var nemlig ikke taget med til Ukraine. Den officielle årsag var i første omgang, at han var skadet, men efter kampen kom cheftræner Gian Piero Gasperini med en anden forklaring.

- Jeg kan også forklare, at Simon Kjær ikke var skadet. Den eneste grund til, at han ikke var med i dag (onsdag, red.), var min beslutning, siger Gian Piero Gasperini ifølge football-italia.

- Han er en fantastisk spiller, men har problemer med at tilpasse sig vores spillestil. Han har andre karakteristika. Jeg prøvede ham af, men jeg var ikke overbevist.

Store udfordringer for Atalanta

Atalanta vandt 3-0 ude over Shakhtar Donetsk, og takket være Citys sejr over Dinamo Zagreb kravlede italienerne fra sidstepladsen op som nummer to i gruppen.

Dermed er de gået videre til 1/8-finalerne i den store turnering. Men her har cheftræneren ikke de store forventninger.

- Modstanderne er alle så stærke, så det er lige meget, hvem vi ender op imod. Vi kan ikke blive trukket mod Juventus eller Manchester City, men alle de andre er også stærke, siger Gasperini.

De hold, der har vundet hver enkelt gruppe, bliver seedet. Nummer to bliver useedet.

De to puljer bliver så parret med hinanden. Klubber, der kommer fra samme land, kan dog ikke blive parret, imens klubber, der var i samme gruppe i gruppespillet, heller ikke kan mødes i 1/8-finalerne.

Derfor kan Atalanta møde enten Paris Saint-Germain, Bayern München, Liverpool, FC Barcelona, RB Leipzig eller Valencia. Dette bliver afgjort mandag.