Fodbold

Real Madrid redder point i sidste sekund mod Wass og Valencia

I kampens allersidste sekunder sikrede Karim Benzema, at Real Madrid fik point med fra Valencia. Kampen sluttede 1-1.

Du kan se El Clasico direkte på TV 2 onsdag aften fra klokken 20.00

Næverne var i den grad knyttet hos Real Madrid-spillerne hertil aften, da de i iøjnefaldende lysegrønne trøjer spillede uafgjort imod Valencia. Kampen endte 1-1, efter Karim Benzema scorede dybt inde i overtiden.

Det var ikke kun udebanetrøjerne, der var lysegrønne - det samme er hovedstadsklubbens håb om at hente det spanske mesterskab. De seneste to år har Real Madrid set ærkerivalerne fra FC Barcelona løbe med den store pokal, men i år håber de at trække det længste strå.

Selvom vejen til mesterskabet er lang, var aftenens kamp imod Valencia et vigtigt skridt. Her kunne Real Madrid nemlig have passeret netop FC Barcelona i tabellen, hvis de vandt over Valencia.

Med det uafgjorte resultat er FC Barcelona og Real Madrid nu a point på en delt førsteplads, inden de på onsdag mødes i et vaskeægte topopgør.

Chancerig første halvleg

Det var da også de lysegrønne gæster, der kom bedst fra start. Efter flere afleveringer på Valencias halvdel smækkede Nacho et indlæg ind i feltet, og her fik Karim Benzema panden på bolden, som dog strøg lige ved siden af højre stolpe.

Men Valencia var på ingen måde spillet ned under græstæppet, og efter 15 minutter kom de til deres første større chance, da Daniel Wass fik mulighed for at skyde fra kanten af feltet. Desværre for Valencia og størstedelen af tilskuerne på Mestella blev danskerens skud rettet af.

Daniel Wass havde meget at se til i begge ender af banen imod Real Madrid. Her er han i nærkamp med Nacho, der efterfølgende beklagede sig, men danskeren slap uden et gult kort.

Hjemmeholdet fortsatte dog med at presse på, og 35 minutter inde i kampen spillede de sig til endnu en stor chance. Her var det den bare 19-årige Ferran Torres, der nåede først frem til et indlæg, men spanierens hovedstød røg over mål.

Derfor måtte begge hold gå i omklædningsrummene uden en scoring. Atypisk for de to hold, der ikke har spillet et målløst opgør imod hinanden i syv og et halvt år. Og sådan blev det da heller ikke hertil aften, for i anden halvleg fik holdene prikket hul på målbylden

Kæmpe chance fra anden halvlegs start

Anden halvleg var kun lige fløjtet i gang, inden Valencia spillede sig til opgørets hidtil største chance. Igen var det Ferran Torres, der var på spil. Angriberen var først over en stikning, men en fodparade fra Thibaut Courtois sikrede, at kampen fortsat var uden mål.

Ferran Torres formåede ikke at udnytte en friløber i starten af anden halvleg. Thibaut Courtois stod endnu en gang i vejen i Real Madrid-målet.

Generelt var det to hold, der begge var i offensiven og jagtede mere end blot ét point, men i lang tid havde de ikke held med at omsætte deres chancer til mål. Det ændrede sig dog efter 77 minutters spil.

Wass-assist og vanvittig afslutning

Daniel Wass var flere gange i kameraets linse hertil aften, og efter 77 minutters spil fik danskeren meget tv-tid. Her kom danskeren nemlig stormende på højrekanten og sendte en flad bold ind til Carlos Soler, der bragte hjemmeholdet foran 1-0.

Det fik Real Madrid til at gå endnu mere i offensiven, og særligt i kampens overtid stormede Real Madrid imod hjemmeholdets mål. To minutter inde i overtiden lykkedes det faktisk Luka Jovic at få netmaskerne til at blafre, men målet blev anerkendt, da han var offside.

Hovedstadsklubben satsede dog alt på kampens sidste chance - et hjørnespark - hvor de sendte målmand Thibaut Courtois med op i feltet. Og det store sats gav pote for gæsterne, der kunne bryde ud i vild jubel, da Karim Benzema sendte bolden i mål.

I kampens allersidste sekunder sikrede Karim Benzema, at Real Madrid fik point med fra mødet imod Wass og Valencia. Video: TV 2 SPORT

Dermed har Real Madrid ligesom FC Barcelona 35 point efter 16 kampe og indtager en delt førsteplads i La Liga.

Weekendens resultater i La Liga

  • Getafe - Valladolid, 2-0
  • Celta Vigo - Mallorca, 2-2
  • Espanyol - Betis, 2-2
  • Sevilla - Villereal, 1-2
  • Valencia - Real Madrid,
  • Granada - Levante, 1-2
  • Real Sociedad - FC Barcelona, 2-2
  • Athletic Bilbao - Eibar, 0-0
  • Atletico Madrid - Osasuna, 2-0
  • Alaves - Leganes, 1-1

Sevilla dummer sig imod Villereal

I toppen af tabellen forsøger Sevilla at hænge på Real Madrid og FC Barcelona, men søndag led den ambition en knæk. På hjemmebane tabte Sevilla nemlig 2-1 til Villereal.

Gæsterne kom bedst fra start, da forsvarsspilleren Raul Albiol efter 11 minutter scorede sit første ligamål for klubben. I anden halvleg fik Sevilla dog bragt balance i regnskabet. Her smækkede Munir El Haddadi resolut bolden op i nettaget og udlignede til 1-1.

Men et kvarter før tid lykkedes det igen Villereal at få netmaskerne til at blafre, da Karl Toko Ekambi blev spillet helt fri i feltet og blot skulle prikke bolden indover stregen. Dermed sikrede han en sejr på 2-1 til Villereal, hvilket sender holdet op på 13. pladsen.

På trods af pointtabet er Sevilla fortsat nummer tre i den bedste, spanske række.

Celta Vigo sætter point til trods overtal

Tidligere på dagen havde Pione Sisto og resten af Celta Vigo-mandskabet besøg af Mallorca, og her var der vigtige point på spil i bunden af La Liga.

Det startede bedst for Celta Vigo, der midt i første halvleg kom foran 1-0 ved Rafinha. Der skulle dog kun gå 13 minutter mere, inden Mallorca fik udlignet. Gæsterne blev tildelt et straffespark, og det udnyttede Salva Sevilla med et hårdt spark til venstre i målet.

Pione Sisto og holdkammeraterne var længe på sejrskurs imod Mallorca, men trods et rødt kort lykkedes det Mallorca at sikre sig ét point. Video: TV 2 SPORT

Efter pausen var det så Celta Vigo, der kæmpede sig til et straffespark, og med sit sjette mål i sæsonen sørgede Iago Aspas for, at hjemmeholdet igen var på sejrskurs. Endnu bedre så det ud for hjemmeholdet, da Antonio Raillo 12 minutter før slutfløjt fik sit andet gule kort.

Alligevel lykkedes det Mallorca at sende bolden i kassen, da kroatiske Ante Budimir opsnappede en løs bold i feltet. Det blev kampens sidste scoring, og med resultatet 2-2 tager begge hold ét point med i bagagen.

Det betyder, at Mallorca fortsat er nummer 17 i La Liga med 15 point, mens Celta Vigo er under nedrykningsstregen med 14 point.