Fodbold

Malmø og dansker presset af tæt program: - Det er ikke optimalt

Anders Christiansen og Malmø FF's sæson er egentlig slut, men snart skal de tilbage igen, da de skal spille Europa League.

Da den italienske dommer Davide Massa fløjtede Europa League-kampen mellem Malmø FF og FC København af torsdag aften, fløjtede han samtidig Malmøs sæson af.

Allsvenskan er nemlig slut for denne sæson, og de fleste spillere skal først tilbage, når sæsonen begynder i slutningen af marts. Det gælder bare ikke Malmø.

For da de avancerede i Europa League med en sejr over FCK torsdag, skal de allerede i aktion igen 20. februar - lang tid inden de øvrige svenske hold starter.

Det kunne godt have været bedre, siger holdets danske midtbanespiller Anders Christiansen.

- Jeg har ikke tænkt på, hvem vi kan møde. Jeg ved kun, hvornår vi skal spille den næste kamp i Europa League, og forberedelserne er ikke optimale, siger han til Expressen.

- Men det er svensk fodbold. Nu har vi en lang pause. Jeg håber, at de kan tænke anderledes og ændre det i fremtiden.

'Vi kan slå alle'

Malmø-spillerne har nu fri indtil 13. januar, og 38 dage senere skal de altså spille i Europa Leagues 1/16-finaler. Derefter skal Malmø-spillerne i gang med den svenske liga igen.

Situationen bliver ikke lettere af, at Malmø i øjeblikket hverken har en træner eller anfører. Markus Rosenberg stoppede sin karriere efter FCK-kampen, imens Uwe Rösler, der ellers førte Malmø videre i Europa, er fortid i klubben.

Situationen bekymrer dog ikke Behrang Safari, der mener, at de nok skal være klar uanset hvad.

- Vi er et rigtig godt hold, og vi kan slå alle. Vi gjorde det sidste år, så vi ved, hvad vi kan forvente. Det er bare på den igen, og det er sjovt at komme i gang tidligere, siger han.

Mandag klokken 13.00 bliver der trukket lod til Europa League.

Da Malmø sluttede øverst i FCK's gruppe, kan de møde 15 useedede hold. Det er Apoel Nicosia, Getafe, Sporting Lissabon, Cluj, Eintracht Frankfurt, Bayer Leverkusen, Shakthar Donetsk, Olympiakos, Club Brugge, AZ Alkmaar, Wolverhampton, Roma, Wolfsburg, Rangers og Ludogorets.

Malmø starter på udebane og spiller returkamp hjemme en uge senere.