Fodbold

Real Madrid og Manchester City mødes i CL-brag: Her er 1/8-finalerne

16 hold er tilbage i Champions League, hvor der venter flere brag i 1/8-finalen. Her er lodtrækningen til næste runde af knockoutfasen.

To af de største favoritter til titlen tørner sammen, når Champions League efter nytår genoptages i knald eller fald-stadiet.

Real Madrid og Manchester City møder således hinanden i Champions Leagues ottendedelsfinaler. Det blev en kendsgerning ved mandagens lodtrækning.

De otte 1/8-finaler i Champions League

Borussia Dortmund vs. Paris Saint-Germain

Real Madrid vs. Manchester City

Atalanta vs. Valencia

Atlético Madrid vs. Liverpool

Chelsea vs. Bayern München

Olympique Lyon vs. Juventus

Tottenham vs. RB Leipzig

Napoli vs. FC Barcelona

Real Madrid er med sine 13 trofæer i Europas fineste klubturnering rekordholder for flest titler, mens nyrige Manchester City jagter sit første Champions League-trofæ.

City, der har vundet det engelske mesterskab de seneste to sæsoner, har igennem hele sæsonen været bookmakernes favorit til at vinde Champions League i denne sæson, men det kan måske ændre sig efter mandagens svære lodtrækning.

Flere danskere i store brag

Der venter flere saftige opgør i turneringens næste stadie. Borussia Dortmund, der blandt andre tæller Thomas Delaney og Jacob Bruun Larsen, skal møde superstjernerne fra Paris Saint-Germain.

Chelsea med Andreas Christensen skal op imod Bayern München. Lyon, der har Joachim Andersen på holdet, skal i duel med italienske Juventus.

Den forsvarende mester fra Liverpool skal forbi Atlético Madrid.

FC Barcelona, der har vundet turneringen fem gange, trak kriseramte Napoli i lodtrækningen i Nyon.

Danskere op imod hinanden

Christian Eriksens klub, Tottenham, får fornøjelse af Bundesligaens førerhold, RB Leipzig, der har Yussuf Poulsen i truppen.

Endelig er italienske Atalanta med Simon Kjær og spanske Valencia med Daniel Wass formentlig mere end tilfredse med, at de skal mødes i ottendedelsfinalen. De var på forhånd regnet som to af de svageste hold blandt de sidste 16.

Kun fem lande er repræsenteret i ottendedelsfinalerne. England og Spanien har begge fire klubber med. Tre italienske og tre tyske klubber er med samt to fra Frankrig.

Holdene tørner første gang sammen i perioden mellem 18. og 26. februar, mens der er returkampe mellem 10. og 18. marts.

Finalen spilles i Istanbul 30. maj.