Fodbold

Stortalent skiftet ind og ud på 20 minutter - træner ændrer forklaring

Duncan Ferguson forklarede i første omgang, at han ville trække tiden med en udskiftning. Kort efter ændrede han forklaring.

19-årige Moise Kean løb opmuntret på banen i det 70. minut, da Everton førte med 1-0 over Manchester United.

Syv minutter senere udlignede Mason Greenwood for United, og der ventede en tæt afgørelse på kampen.

Men slutningen af kampen blev uden Moise Kean, der måtte forlade banen igen i det 89. minut. Den italienske angriber så ikke ud til at være skadet, og han gik også direkte i omklædningsrummet.

Evertons manager, Duncan Ferguson, startede med at forklare, at det var fordi, han ville sikre sig det ene point i kampen.

- Det var ikke på grund af Moise Keans præstation. Jeg var bare nødt til at tage udskiftningen, så jeg kunne trække tiden lidt. Jeg havde så mange angribere på bænken. Det er intet personligt mod Moise Kean, forklarede han til Sky Sports.

Ændrer forklaring

Men da han senere blev kontaktet af den skrevne presse, var forklaringen en anden. Han forklarede, at Kean havde svært ved at finde sig til rette og manglede kampform.

- Han havde problemer med at komme i fart i kampen. Jeg spurgte ham, om han kunne spille central angriber, og så flyttede jeg ham ud på kanten, hvilket ikke var fair for ham. Det var derefter, jeg sagde, at jeg ville skifte en anden ind, der kunne håndtere det bedre, sagde han til The Telegraph.

- Jeg kan godt forstå, hvorfor han bliver oprevet. Men det er godt for holdet. Jeg taler med ham, næste gang jeg ser ham. Jeg har selv været spiller og er blevet skiftet ind og ud igen. Han skal nok klare den, han er kun 19 år.

'Giv ham et kram'

Men netop det, at han kun er 19, er ikke ligefrem en positiv ting i situationen. Det forklarer den tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise, der nu er ekspert for beIN Sport.

- Nogle gange i fodbold er du nødt til at tænke på den menneskelige del. Han ødelægger selvtilliden hos denne unge dreng. Han giver ham ikke engang hånden. Han er en ung dreng – giv ham et kram, siger John Arne Riise til beIN Sport.

Kampen endte 1-1. Det ene point betyder, at United er på sjettepladsen, fordi Tottenham samtidig slog Wolverhampton, mens Everton på 16.-pladsen nu har tre point ned til nedrykningsstregen.