Fodbold

- Vi kan godt byde dem op til dans, siger Bjelland om Celtic-kampe

Andreas Bjelland tror på chancen mod Celtic. Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Andreas Bjelland ser optimistisk på FCK's muligheder for avancement mod Celtic i Europa League.

Det var Celtic, der kom op af bowlen som FCK's modstandere, da der mandag blev trukket lod til første knockout-runde i Europa League, 1/16-finalerne.

Selvom den skotske klub kan prale af hele otte mesterskaber på stribe og hele 50 i alt, er der stor glæde og tilfredshed med lodtrækningen i FCK-lejren.

- Det bliver spændende. Jeg skal passe på, hvad jeg siger, men jeg synes, det er et hold, vi har en god mulighed mod, selvom de klart vil være favoritter, siger Andreas Bjelland til TV 2 SPORT.

- Det er en stor klub med store traditioner og mange mesterskaber. Når det er sagt, tror jeg på, vi godt kan byde dem op til dans.

Tager man et kig i historiebøgerne over indbyrdes opgør, er der da også fortrøstning at hente for de forsvarende danske mestre.

FCK og Celtic har mødt hinanden i en betydende kamp to gange tidligere. Det var i Champions League i 2006, hvor FCK tabte 1-0 på udebane og vandt 3-1 hjemme i Parken.

Gentager det sig, når de to hold mødes til februar, ender det med dansk avancement til 1/8-finalerne.

- Vi er gode i Europa og lukker ikke særligt mange mål ind. Jeg synes, det ser fornuftigt ud. Forhåbentlig tør vi spille lidt med skotske drenge, som ellers gerne vil slås.

Toft har Celtic som små favoritter

Andreas Bjelland står ikke alene med sin optimisme efter mandagens lodtrækning.

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft ser ligeledes gode muligheder for FCK, selvom han dog har skotterne som favoritter over de to kampe.

- Når man tænker på, at Celtic var et seedet hold, er det faktisk en OK lodtrækning. Skotsk fodbold er ikke noget, der siger så meget. Det bliver selvfølgelig svært, men det er absolut ikke en umulig opgave.

- Det er altid svært at skulle sætte procenter på, men hvis vi skal være realistiske, hedder den nok 60-40 eller 55-45 i Celtics favør. Det er udelukkende, fordi de spiller kontinuerligt op til kampene, hvor FCK kun har en superligakamp på grund af vinterpausen. Det betyder meget.

Den første kamp spilles i København 20. februar, mens der er returopgør i Glasgow en uge senere, 27. februar.