Fik vi det hele?

16x9
Nicklas Bendtner efter sin første træning med FCK-truppen onsdag 4. september 2019. Foto: Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft kommer til at savne fodboldspilleren Nicklas Bendtner, såfremt han vælger at stoppe efter exittet i FCK.

Om lidt bli'r her stille

Om lidt er det forbi

Fik du set det, du ville?

Fik du hørt din melodi?

Der bliver aldrig helt stille omkring Nicklas Bendtner. Uanset om han nu vælger stop-kortet. Nok som ventet blev tiden i FC København på månedskort, men vi er mange, der sidder tilbage med en "god historie" om det største individuelle sportsbrand i 25-30 år.

En frækhed ikke set siden Elkjær

Og en masse spørgsmål, som han også stiller sig selv. Fik vi set det, vi ville? Fik vi hørt hele melodien? Fik vi den rigtige Bendtner, fik vi nok?

Min tvivl er raderet, når jeg tænker på hans bedste afsnit - på landsholdet under Morten Olsen og i Arsenal under Arsene Wenger i en femårs periode op til 2012 - og så et lysglimt i 2013 med to mål mod Italien.

Her så vi en international topangriber med blik for spil og placering, evnen til at afslutte med kvalitet og en frækhed ikke set siden Preben Elkjær.

Jubel og ærgrelse over Bendtner

I det hele taget havde han det meste af pakken, fra konfirmandalderen til han i 2007 blev kåret til "årets talent" og to år senere til "årets spiller". Det blev Arsenal, der førte ham frem i klubtrøje - og Olsen i den rød-hvide. Men der manglede kontinuitet - der var for mange svinkeærinder, for mange svigt af potentialet. Og derfor for mange skiftende arbejdspladser.

Vi jublede over Bendtner, når han var Bendtner-bedst. Vi ærgrede os over Bendtner, når han var Bendtner-værst. Fordi vi holdt af ham - jeg gjorde, i hvert fald. Og fordi vi vidste - eller troede - der var mere.

Den tvivl har også gnavet i Bendtners indre, selvom han hele tiden har troet på sig selv og holdt facaden. Men jeg tolker det, som om han har den samme vaklen omkring sig selv, sine ambitioner og sin karriere, når han på Instagram skriver:

- Måske burde det være blevet til meget mere, måske var det lige tilpas. Jeg ved det faktisk ikke.

Nåede aldrig niveauet i FCK

Naturloven og fornuften sagde, at hans fire måneders periode under Ståle Solbakken - det var dét. De fik ikke det match, Ståle havde inviteret til, og som Nicklas så inderligt håbede på.

Nicklas Bendtner nåede aldrig niveauet - manglende kampform ved ankomsten, lidt småskader undervejs og for lidt spilletid ved eksamensbordet. Der var for langt til en ny underskrift.

Og FCK-manageren fik Pieros Sotiriou på måltavlen, Dame N'Doye væk fra skadeslisten og Michael Santos integreret. Udenfor banker Jonas Wind på forårsdøren efter sit langvarige genoptræningsforløb. Med andre ord til Bendtner: Du er nu nummer fem i køen.

Men hold kæft, hvor har han givet os meget. Også det charmerende og smittende smil. En populær skikkelse (næsten) overalt. I hvert fald den mest ombejlede. Han solgte trøjer, bøger, historier, undren, ærgrelse og jubel.

Det ligner et farvel til fodboldspilleren

Det ligner mest af alt et farvel - ikke til Bendtner. Men til fodboldspilleren Bendtner. Det kommer jeg til at savne. Selvom det er (for) længe siden, han har fået mig op af sædet.

Han har igen fået omtale uden at spille. Gule bjælker i News-højde, titusinder af reaktioner, spekulationer om fremtiden - og et fælles spørgsmål:

Fik vi det hele?