Fodbold

Sjælden tæt stilling kan få betydning for El Clásico, mener ekspert

FC Barcelona har vundet alle sine hjemmebanekampe i ligaen i denne sæson og betragtes som favorit mod Real Madrid ifølge TV 2 SPORTs fodboldekspert.

Se 'El Clásico' mellem Real Madrid og FC Barcelona på TV 2 og TV 2 PLAY onsdag klokken 20.

Det er helt tæt i toppen af ligaen inden onsdagens opgør mellem FC Barcelona og Real Madrid.

Faktisk sjældent tæt.

Vi skal 10 sæsoner tilbage, før de to klubber har ligget side om side inden et opgør Det kan få betydning for, hvordan eksempelvis Real Madrid vil gå ind til kampen på Camp Nou.

Det mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

- Jeg tror, Real Madrid gerne vil sælge kampen for uafgjort. Det er jo et halvt point, hvordan de to opgør ender, når indbyrdes er vigtigst. De kan endda leve med et nederlag, fordi de selv har muligheden for at vinde opgøret på hjemmebane senere. Lidt ligesom i europæiske turneringer.

- Det betyder nok også, at ingen af dem kommer til at gå i en mega offensiv, hvis de er bagud. Lige nu er kampen mest en mulighed til at løsrive sig i toppen. I første omgang er den ikke så afgørende for mesterskabet, siger Junker.

Sådan er El Clásico sluttet

Der har været 242 betydningsfulde kampe mellem de to klubber:

  • Barcelona har vundet 96 kampe (72 i ligaen, 15 i pokalen, 2 i ligacuppen, 4 i Super Cup, 1 i Copa de la Coronación, 2 i Champions League)
  • Real Madrid har vundet 95 kampe (72 i ligaen, 12 i pokalen, 8 i Super Cup, 3 i Champions League)
  • 51 kampe er sluttet uafgjort (34 i ligaen, 8 i pokalen, 4 i ligacuppen, 2 i Super Cup, 3 i Champions League)

Enorm selvtillid på hjemmebane

Ifølge fodboldeksperten kommer begge hold trods et uafgjort resultat i weekenden ind til opgøret i fin form. Hjemmebanefordelen gør dog, at FC Barcelona er favorit til opgøret.

For der har været stor forskel på at se de blårøde spille på Camp Nou og andre steder i Spanien.

De syv hjemmebanekampe hidtil i sæsonen er resulteret i 7 sejre og en overlegen målscore på 30-9. På udebane ser det anderledes problematisk ud.

Fire sejre, to uafgjorte og tre nederlag.

- De har i perioder virkelig virket hæmmet på udebane. I hvert fald i forhold til Barcelona-standard. I starten af sæsonen var de uden Lionel Messi men stadig overbevisende på hjemmebane. Der har de en enorm selvtillid, pointerer Mads Junker.

Real Madrid plaget af skader

Færre nederlag har der været for Real Madrid, som kun har tabt en enkelt ligakamp i sæsonen. Også de har været bedre på hjemmebane.

Men nu venter ikke blot en udebanekamp mod FC Barcelona. Der venter også et opgør mod en klub, de ikke har slået i seks kampe fordelt over to år. Samtidig er de mere ramt på skadesfronten end FC Barcelona.

Hverken Eden Hazard, Marcelo, Marco Asensio, James Rodriguez eller Lucas Vazquez er klar til at spille.

Kun Ousmane Dembele sidder ude for de forsvarende mestre. I weekenden blev de endda forstærket, da Jordi Alba og Nelson Semedo kom tilbage.

- Det kommer til at få en betydning for, hvem trænerne kan skifte ind. For lige pludselig har Barcelona det hele at skyde med. Måske mangler de noget offensivt fra bænken, når Dembelé sidder ude, men de har så super gode erstatninger i forsvaret, fortæller fodboldeksperten.

Udover at vinderen tager førstepladsen i ligaen, kan Real Madrid med en sejr udligne Barcelonas antal af sejre i klubbernes opgør.

Omvendt kan FC Barcelona kan udbygge den føring, de opnåede via 1-0 sejren på Santiago Bernabeu tilbage i marts. Hvilket samtidig var første gang siden 1931, at catalanerne kom foran i det indbyrdes regnskab.