Fodbold

Liverpool vinder VM for klubhold

Liverpool vandt lørdag sit tredje trofæ i 2019, da det engelske tophold vandt VM for klubhold med finalesejr over brasilianske Flamengo.

Der skulle forlænget spilletid til for at finde en afgørelse på finalen ved VM for klubhold.

Efter 90 minutter spil stod der 0-0 i kampen mellem Champions League-mestrene fra Liverpool og brasilianske Flamengo, der vandt Copa Libertadores - den sydamerikanske pendant til Champions League.

I det 99. minut scorede Liverpool-brasilianeren Roberto Firmino det afgørende mål. Firmino scorede også det afgørende mål i semifinalen mod Monterrey.

Det er første gang, Liverpool vinder VM for klubhold. De var også i finalen i 2005, men tabte med 1-0 til São Paulo.

- Det var det trofæ, Liverpool manglede. Det har været i succesfuld klub i mange år, og nu har de vundet det hele, siger den tidligere Liverpool-spiller Danny Murphy til BBC.

I 2019 har Liverpool også vundet UEFA's Super Cup - mødet mellem Champions League- og Europa League-vinderne - med en sejr over Chelsea.

- Det var en interessant kamp. Jeg er sikker på, den var interessant at se på. Vi blev bare ved. En god indsats, hvor vores mentalitet igen skinnede igennem, siger anfører Jordan Henderson ifølge The Guardian.

- Vi skulle nok have scoret et par mål mere, men vi forsvarede os virkelig godt. Alt i alt er jeg begejstret over resultatet og præstationen.

Sådan forløb kampen

/ritzau/

Liverpool lagde ud med lyn og torden de første fem minutter af kampen, men så overtog Flamengo langsomt spillet, uden at brasilianerne dog skabte de vilde chancer.

Liverpool havde et hyr med Flamengos Bruno Henrique, mens Mohamed Salah i den anden ende var tæt på at komme til en mulighed mod slutningen af første halvleg.

Den forblev uden scoringer, og i anden halvleg lagde Liverpool igen stærkt ud, og Firmino var sikker på, at han havde bragt Liverpool foran efter to minutter, da en afslutning tog indersiden af den ene stolpe.

Salah forsøgte sig kort efter uden held på et indlæg fra Trent Alexander-Arnold, men med en halv time igen var stillingen dog stadig 0-0.

Gabriel Barbosa, der er lejet i AC Milan, kom også til en mulighed for Flamengo, men Virgil van Dijk afværgede chancen.

Salah havde bolden i nettet med 13 minutter igen, men der blev dømt offside, og i tillægstiden måtte der VAR til at afgøre, om der var straffe i en situation mod Sadio Mané. Det var det ikke, vurderede dommeren.

Mané skulle siden få en stor rolle i den forlængede spilletid. Han blev sendt i dybden med en lang stikning, og på kanten af feltet lavede han en snedig vending og spillede Firmino helt fri.

Firmino lavede en smart stopfinte i feltet og fik et par modstandere på hælene, inden han let kunne score til 1-0. Det blev også kampens eneste scoring, og så kunne Liverpool-jublen bryde løs.