Fodbold

Dansk talent har mistet glæden efter 'et år uden fodbold'

Elias Sørensen er igen tilbage i Newcastle. . / Newcastle United

20-årige Elias Sørensen er ramt på selvtilliden efter endnu et lejeophold uden succes.

2019 var året, der var udset til at blive danske Elias Sørensens gennembrud som seniorspiller.

Men i stedet står stortalentet på tærsklen til 2020 ramt på selvtilliden efter to lejeophold uden succes.

Jeg har nærmest ikke spillet fodbold i et helt år

Elias Sørensen, Newcastle

I fredags blev han kaldt tilbage til Premier League-klubben Newcastle efter et forkortet ophold i Carlisle, hvor han - ligesom tilfældet var i Blackpool i foråret - ikke formåede at tilkæmpe sig fast spilletid på førsteholdet.

- Det har været hårdt mentalt. Man tager på lån - væk fra alt, hvad man ved og kender - og så spiller man ikke, fortæller Elias Sørensen til TV 2 SPORT om omskiftelige år.

Efter et succesfuldt 2018, hvor Elias Sørensen scorede 16 gang i 19 kampe for Newcastles U23-hold, var planen at få fast spilletid som senior, så offensivspilleren kunne "komme op at lege med de store drenge".

Det er ikke sket, og det har "taget på selvtilliden". Derfor er planen for 2020 simpel for Elias Sørensen.

- Det er forhåbentlig at spille noget U23-fodbold og få noget selvtillid tilbage. Og i hvert fald at nyde at spille fodbold igen, for jeg har nærmest ikke spillet fodbold i et helt år. Jeg var på lån i Blackpool, og det var ikke særligt godt. Så tog jeg på lån i Carlisle, og det var heller ikke særligt godt, så jeg vil tilbage og spille fodbold hver weekend.

Er det historien om fodboldglæden, der er blevet væk, og som nu skal genfindes?

- Ja, det kan man roligt sige.

Ved ikke, hvad der gik galt

I august var det en anderledes optimistisk dansker, der drog af sted til League Two-klubben Carlisle.

Elias Sørensen var godt nok gledet ud i kulden i Newcastle, hvor manager Steve Bruce ikke kommunikerede med ham. Til gengæld havde manageren for Carlisle spurgt specifikt efter danskeren.

- Jeg tror, han er en spiller, fansene bliver meget begejstret for, og vi ser frem til at arbejde sammen med ham, udtalte Carlisle-manager Steven Pressley til klubbens hjemmeside.

Sølle 155 ligaminutters spilletid senere må det konstateres, at manageren tog fejl.

Træneren var vild efter at få fat i dig. Hvad gik galt?

- Jeg ville ønske, jeg kunne svare dig på det. Jeg ved det ikke. Jeg var the main target hele transfervinduet. Og da jeg så kom derhen, spillede jeg ikke.

Du har ikke fået nogen forklaring? Det bruger de måske ikke så meget ovre i England?

- Nej, ikke rigtigt.

Det må være ekstra hårdt, når du selv skal tænke dig til, hvad der er galt?

- Ja, præcis. Man går selvfølgelig ind og spørger: "Hvad fanden sker der"?, når man ikke spiller. Det gør alle fodboldspillere, for man vil gerne spille. Men hans (trænerens, red.) mening var, at de andre angribere gjorde det bedre.

Elias Sørensen skiftede fra HB Køge til Newcastle i 2016

Så du er ikke ærgerlig over at være tilbage i Newcastle?

- Nej, det vil jeg ikke sige. Selvfølgelig ville jeg gerne have haft et succesfuldt lejeophold, men jeg gider ikke at sidde på bænken hele tiden. Det er der ingen fodboldspillere, der gider. Og jeg er ikke engang kommet på banen, så det er håbløst. Du bliver bedre af at spille kampe, siger Elias Sørensen.

- Jeg har ikke mistet modet for at tage på lån. Men jeg vil gerne have et halvt års tid, hvor jeg lige kommer tilbage og får scoret nogle mål og glæden ved at spille fodbold tilbage.

Drømmer stadig om Premier League-gennembrud

Så det håber Elias Sørensen nu at gøre på Newcastles U23-hold, hvor han ikke frygter at mangle udfordringer, selvom statistikken for 2018 kunne indikere det.

- Den sidste sæson var jeg flyvende. Når selvtilliden er høj, så er du svær at pille ned. Så går du ind til hver kamp og føler, at du scorer. Så det var godt sidste sæson, men jeg synes generelt, at standarden (i rækken, red.) er god, siger Elias Sørensen.

I januar forlængede Elias Sørensen sin kontrakt med Newcastle til 2022, og han føler stadig, at Premier League-klubben tror på ham.

- Så forhåbentlig kan jeg på et eller andet tidspunkt komme op i førsteholdstruppen. Det er ikke så nemt, men hvis man tager på lån og gør det godt, så kan det være, at chancen kommer. Og så er det bare om at gribe den.