Fodbold

Storklub ydmyget med største nederlag i to årtier

Milan tabte med hele 0-5 til Atalanta og ligger helt nede som nummer ti i Serie A

Se Serie A og La Liga på TV 2 SPORT X

Det er kun godt to måneder siden, at Milan skiftede ud på trænerposten på grund af svage resultater, men den nye træner, Stefano Pioli, der erstattede fyrede Marco Giampaolo, har ikke kunnet ændre tingenes tilstand for alvor.

Godt nok hentede Milan et par tiltrængte udesejre i starten af december, men søndag kom et nyt lavpunkt for Milano-klubben.

Udekampen mod Atalanta blev således tabt med smertefulde 0-5.

  • 10. minut: Alejandro Gomez 1-0
  • 61. minut: Mario Pasalic 2-0
  • 63. minut: Josip Ilicic 3-0
  • 72. minut: Josep Ilicic 4-0
  • 84. minut: Luis Muriel 5-0

- Alt gik galt fra starten. Jeg forventede at se en reaktion, men i anden halvleg var det endnu værre, siger Pioli til DAZN ifølge Football Italia.

Atalanta uden Simon Kjær

Atalanta var som vanligt uden Danmarks landsholdsanfører, Simon Kjær, der end ikke var at finde på bænken.

Inde på banen så han ikke ud til at være savnet. Atalanta-forsvaret holdt Milan fra store chancer, og i den anden ende var hjemmeholdet skarpe som en nyslebet kniv.

Efter pauseføringen på 1-0 gik det helt galt for Milan i kampens sidste tredjedel, hvor Bergamo-holdet scorede fire gange inden for 22 minutter. Josip Ilicic gik forrest med to mål.

Det er ifølge BBC det største AC Milan-nederlag i Serie A i over 21 år. Ikke overraskende er træner Pioli utilfreds med udfaldet af den sidste kamp før julepausen.

- Det her kan ikke være AC Milan, siger klubbens tredje manager i 2019 til DAZN.

- Vi havde den forkerte tilgang til kampen, og det er der ikke råd til mod sådan et hold.

Atalanta, der er videre til ottendedelsfinalerne i Champions League, avancerer med sejren til femtepladsen i Serie A med 31 point for 17 kampe.

Milan har blot skrabet 21 point sammen og ligger på en deprimerende tiendeplads, hvilket endda kan blive værre, når søndagens tre øvrige kampe er afviklet.

Klubben er langt fra fortidens storhed, hvor det blandt andet er blevet til 18 italienske mesterskaber og 7 Champions League-titler.

Seneste titel ligger nu otte år tilbage i tiden.