Fodbold

Cristiano Ronaldo udnævner karrierens vigtigste titel

For Cristiano Ronaldo var der intet større end at vinde EM med Portugal i 2016.

Husk, at du kan se meget mere til Cristiano Ronaldo, når TV 2 SPORT X åbner den 4. januar med eksklusive rettigheder til Serie A og La Liga.

29 titler har Cristiano Ronaldo været med til at vinde i løbet af sin imponerende karriere.

Så den nu 34-årige portugiser har lidt at vælge i mellem, når han får spørgsmålet om, hvilken titel der har størst betydning for ham. Alligevel kommer svaret prompte i et interview med det italienske medie DAZN.

- EM-sejren i 2016 med Portgual er det vigtigste trofæ, jeg har vundet i min karriere.

Den store sejr kom i hus efter en mere intens end velspillet finale mod Frankrig. Én kamp, hvor Cristiano Ronaldo ikke spillet nogen stor rolle indenfor kridtstregerne, men alligevel endte i hovedrollen.

- Jeg både grinte, græd, led og var træner, husker Ronaldo.

En skade gjorde Ronaldo til træner

Efter bare syv minutter på banen gik det galt. En tackling fra Dimitri Payet gjorde Cristiano Ronaldo ukampdygtig. Portugiseren måtte lade sig udskifte ti minutter senere. Opløst i gråd i karrierens største kamp.

Cristiano Ronaldo i fuld gang med at dirigere sammen med landstræner Fernando Santos under EM-finalen i 2016.

Ronaldo skulle dog ikke bruge lang tid på at sunde sig. Der var en kamp der skulle vindes, og hvis ikke han kunne score det afgørende mål, så måtte han sikre sig, at holdkammeraterne alligevel klarede skærene.

Med masser af råb og gestikulationer fra bænken dirigerede Ronaldo holdkammeraterne mere end landstræner Fernando Santos. Portugal vandt kampen med 1-0 efter forlænget spilletid.

- Jeg græd så meget, at jeg endte med at blive dehydreret, så selvom jeg kun drak et glas champagne, så blev jeg en smule fuld, fortæller Ronaldo til DAZN.

- Det er sandheden. Jeg drikker normalt ikke, men den dag var så speciel. Det er den vigtigste titel for mig.

Cristiano Ronaldo har fine muligheder for at vinde karrierens 30. titel i Juventus. De forsvarende italienske mestre deler førstepladsen i Serie A med Inter og er stadig med i både pokalturneringen og Champions League.

Til sammenligning har den evige rival Lionel Messi vundet 34 titler i seniorkarrieren.