Fodbold

Indskiftet Eriksen sætter Tottenhams sejrsmål i scene

Christian Eriksen kom på banen og havde en afgørende fod med i sejrsmålet.  Hannah Mckay / Ritzau Scanpix

Christian Eriksen havde en fod med i sejrsmålet, da Tottenham vendte 0-1 til 2-1 mod Brighton.

Christian Eriksen måtte i vanlig stil under manager José Mourinho tage plads på Tottenhams bænk fra start, men danskeren kom på banen efter pausen og spillede en vigtig rolle i sit holds sejrsmål 2. juledag.

Således blev hjemmekampen mod Brighton vundet med 2-1, selv om udeholdet var gået til pause med en 1-0-føring.

  • 37' 0-1: Adam Webster
  • 53' 1-1: Harry Kane
  • 72' 2-1: Dele Alli

Med sejren kravler Tottenham op på femtepladsen med 29 point for 19 kampe. På fjerdepladsen, der giver Champions League-adgang har Chelsea 32 point for 18 kampe inden torsdagens hjemmekamp mod Southampton.

Brighton ligger nummer 13 med 20 point.

Tottenham skulle revanchere sig for den seneste skuffelse mod Chelsea, og et godt stykke ind i torsdagens kamp lignede det en ny skuffelse.

Eriksens overblik og gode pasninger var hårdt tiltrængt i første halvleg. Tottenham havde som forventet overvægt i spil, men det var yderst skuffende, hvad hjemmeholdet formåede at skabe af chancer.

Da det endelig blev farligt, skete det i en kontra, hvor Harry Kane blev spillet fri i dybden. Spydspisen sendte bolden i nettet, men videodommersystemet VAR kom i spil og afslørede, at Kane var marginalt offside.

I stedet slog Brighton til på en dødbold efter 36 minutter. Pascal Gross serverede et perfekt frispark, og Adam Webster steg op og headede bolden kraftfuldt i mål til 1-0.

Tottenham kom mere insisterende ud til anden halvleg. Syv minutter var spillet, da Lucas Moura tog gode træk uden for feltet og fandt Harry Kane, der i feltet udlignede i to forsøg til 1-1.

Kort efter havde Kane chancen for at score igen, men denne gang løb bolden fra angriberen.

Midtvejs i anden halvleg blev Eriksen så skiftet ind for Harry Winks, og der skulle ikke gå lang tid, før Eriksen spillede en vigtig rolle.

Danskeren spillede en glimrende, følt bold mod baglinjen, hvor Serge Aurier lagde bolden af til Dele Alli, der smukt kontrollerede bolden ind i modsatte hjørne til 2-1 med 19 minutter tilbage.

I kampens resterende del var Tottenham tættere på 3-1, end Brighton var på 2-2, men det blev ikke scoret yderligere.