Fodbold

Messi kan slå fem store rekorder i 2020

Lionel Messi er vant til trofæer og milepæle. Lluis Gene / Ritzau Scanpix

Næste år kan Lionel Messi blandt andet overgå Pelé og Barcelona-legenden Xavi Hernandez.

I en indtil videre imponerende karriere kan FC Barcelonas store stjerne Lionel Messi prale af 34 titler.

Læg dertil endnu flere personlige rekorder. Blandt andet for flest scorede mål nogensinde i den bedste spanske fodboldrække samt flest mål nogensinde i et kalenderår.

I 2020 kan det så blive til flere titler og rekorder for den 32-årige argentinske dribler.

For ikke nok med, at Messi i princippet har mulighed for at snuppe hele seks trofæer i 2020 med Barcelona, så er han på nippet til at slå et par af de rigtig store rekorder.

På TV 2 SPORT har vi udvalgt fem rekorder, der er værd at holde øje med, om Lionel Messi slår i 2020.

Flest mål for en enkelt klub

Med 618 mål i karrieren for FC Barcelona er Lionel Messi den suverænt mest scorende i den catalanske klub gennem tiderne.

Men rekorden for flest mål scoret i en enkelt klub sidder den brasilianske legende Pelé på lidt endnu, men den mangedobbelte verdensmester kan mærke Messis ånde i nakken.

Pelés rekord lyder på 643 mål for den brasilianske klub Santos. Dermed skal Messi 'bare' score 25 gange mere for FC Barcelona for at tangere rekorden.

Kigger man i statistikbøgerne, er det ret sandsynligt, Messi snupper rekorden næste år. Siden 2009 har argentineren scoret minimum 34 mål for Barcelona om året.

Messi har for vane at fejre sine scoringer med en hilsen til sin afdøde bedstemor.

Flest kampe for FC Barcelona

Lionel Messi har aldrig spillet seniorkampe for nogen anden fodboldklub end FC Barcelona. Alligevel mangler han endnu 62 optrædener for at blive den spiller med flest kampe i Barcelonas 120 år lange historie.

Rekorden sidder den tidligere holdkammerat Xavi Hernandez på.

Spanieren spillede 767 kampe for FC Barcelona, inden han i 2015 skiftede til Al-Sadd i Qatar.

Skal Lionel Messi slå den rekord i 2020 kræver det - udover at spille stort set hver gang - at FC Barcelona kommer langt i alle turneringer. Ellers ser rekorden ud til først at blive slået i 2021.

Flest sæsoner med mål i Champions League

Lionel Messi har vundet verdens største klubturnering, Champions League, fire gange i karrieren.

Næste år kan han, såfremt Barcelona som forventet kvalificerer sig, tangere rekorden for flest sæsoner med mål i Champions League. Det kræver bare et enkelt mål i næste sæsons turnering.

Sker det, vil Lionel Messi dele rekorden med Manchester United-legenden Ryan Giggs, der har scoret i 16 Champions League-sæsoner.

Flest Ballon d'Or-titler

Rekorden for flest Ballon d'Or-titler sidder Messi allerede alene på med seks styks.

Lionel Messi viser sin sjete Ballon d'Or-titel frem.

Men bare fordi man allerede har rekorden, betyder det jo ikke, at den ikke kan udbygges.

Holder Lionel Messi samme niveau som i 2019, er det langtfra usandsynligt, at han kan snuppe titlen som verdens bedste fodboldspiller igen næste år. I år vandt han titlen foran Liverpools Virgil van Dijk.

Flest gyldne støvler

Den sidste af de fem store rekorder, Lionel Messi har mulighed for at slå i 2020, er rekorden for flest gyldne støvler.

Den guldbelagte støvle gives til den spiller med flest ligamål i sæsonen. Rekorden har Lionel Messi allerede med seks styks.

Hvis argentineren opper sig i den sidste halvdel af indeværende sæson, er der gode muligheder for at vinde en syvende gyldne støvle.

I denne sæsons kapløb fører Robert Lewandowski med 19 ligamål. Til sammenligning har Lionel Messi sat 13 ligamål på tavlen.