Fodbold

Thomas Frank er blevet 'hot' i Brentford, der jagter oprykning til Premier League

Der er masser at klappe af for Thomas Frank og Brentford i øjeblikket. Adam Holt / Ritzau Scanpix

Thomas Frank har stor succes i engelske Brentford, hvor han motiverer sine spillere med en 'dødkedelig' kliché.

- Det er da okay at være træner for Brentford i øjeblikket.

Ordene kommer fra en noget underspillet Thomas Frank lige efter, at han torsdag har guidet sit hold fra den næstbedste engelske række op på tredjepladsen i The Championship efter en sejr på 3-1 over Swansea.

Den 46-årige danske træner har fået tingene til at køre som smurt i olie i Brentford. Klubben fra det vestlige London har vundet 9 af de seneste 14 kampe og ser lige nu ud til at skulle spille med om oprykning til Premier League.

- Det er altid sjovere, når du vinder fodboldkampe. Vi gør noget, der er rigtigt i øjeblikket, siger Thomas Frank til TV 2 SPORT.

- Vi er et rigtig godt sted i øjeblikket. Ikke kun resultatmæssigt. Vi præsterer også godt og vinder fortjent i øjeblikket. Det giver jo en endnu bedre følelse.

Langtfra nogen perfekt start

Det er dog ikke så forfærdeligt længe siden, at det ikke så godt ud for den tidligere Brøndby-træner og hans projekt.

Thomas Frank overtog jobbet som cheftræner i Brentford tilbage i oktober sidste år. Her lod resultaterne vente på sig. I stedet gik holdet igennem en lang periode uden sejre, hvilket fik flere fans til at kræve danskeren fyret.

- Det vigtigste for mig er, at spillerne, min stab, mine to sportsdirektører og ejeren hele tiden har kunnet se, at vores håndværk har været solidt og udført med en klar retning.

- Vores fans er enormt vigtige, men de fleste fans har jo det syn, at man er er fantastisk, hvis man vinder tre kampe i træk. Taber man tre i træk, er man lort. Jeg er nok et sted midt i mellem, forhåbentlig mere til den gode side, lyder det fra Frank.

Sidste år hang mundvigene mere ned end op hos den danske træner.

Hot stuff i Brentford

Danskeren fik vendt den dårlige stime og førte holdet til en acceptabel 11.-plads i ligaen. I begyndelsen af denne sæson var spillet fra Thomas Franks mandskab positivt med mange opløftende ting, men igen udeblev resultaterne.

- Alle ved, det er lidt stolpe ind og ud i fodbold.

Sætningen er blevet en kliché i fodboldverdenen, men Thomas Franks periode i Brentford er et bevis på, at udtrykket kan være sandt.

Danskeren er i hvert fald gået fra at være et forholdvis ubeskrevet blad i den næstbedste engelske række og uønsket hos Brenford-fansene til at være hot stuff.

- Det har krævet utallige timer på træningsbanen og i taktiklokalet med video og hårdt slid. Ikke kun fra mig, men også min super gode stab og spillerne i klubben, siger Thomas Frank om vejen til succes.

- Vi præsterede egentlig fint i begyndelsen af sæsonen. Men det er blevet bedre og bedre, og lige i øjeblikket ser vi meget stærke ud. Nu skal vi bare køre på.

Én kamp ad gangen

Hvis udtrykket om stolpe ind og ud er en gammel og særdeles brugt traver i fodboldverden, så er det intet i forhold til 'én kamp ad gangen'.

- Jeg ved godt, det er et dødkedeligt svar, siger Thomas Frank med et grin, men det er det, Brentfords danske cheftræner vil have sit hold til at gøre, fordi det har virket.

Torsdag rundede holdet halvvejsmærket i ligaen med en tredjeplads på hånden. En af de placeringer, der giver adgang til de vigtige playoffkampe om den sidste oprykningsbillet til Premier League.

- Jeg siger det til mine spillere... Jeg ved godt, det er svært, men lad være med at se på tabellen før april. Indtil da skal vi kun gøre én ting - det er at have fokus på næste kamp.

- Hvis vi bare letter foden fra speederen et øjeblik - bum. Så kan vi smide alt det hårde arbejde, vi har lagt i tingene. Så der er fuldt fokus på næste opgør.

Thomas Frank og Brentford spiller næste kamp 29. december, når holdet gæster traditionsklubben Milwall.

Brentford har ikke været i den bedste engelske fodboldrække siden 1947.