Fodbold

TV 2s brugere har talt: Her er årtiets fodboldlandshold

Omkring 14.000 tv2.dk-brugere deltog i afstemningen, som løb hen over nytår.

Der var både bred enighed og spænding om pladserne.

Hen over nytår var det muligt for tv2.dk's brugere at stemme på de spillere - udvalgt af TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft - og den træner, som efter deres mening fortjente en plads på årtiets herrelandshold i fodbold.

Omkring 14.000 brugere deltog i afstemningen, og herunder kan du se holdet. Du kan også se resultatet af afstemningen her.

Årtiets bedste målmand

Med hele 96 procent af stemmerne fik Kasper Schmeichel pladsen i målet på årtiets landshold. Leicester-målmanden vandt afstemningen foran Thomas Sørensen og Stephan Andersen.

Årtiets bedste højre back

Han stoppede på landsholdet i 2015, men tv2.dk's brugere havde ikke glemt Lars Jacobsen. Den nu 40-årige Jacobsen fik pladsen på højre back med 79 procent af stemmerne.

Henrik Dalsgaard fik 14 procent af stemmerne, mens Peter Ankersen fik resten svarende til syv procent af stemmerne.

Årtiets bedste centrale forsvarsspillere

Daniel Agger og Simon Kjær løb med pladserne i det centrale forsvar. Agger, der spillede sin sidste landskamp i 2016, fik 64 procent af stemmerne, mens landsholdets nuværende anfører, Simon Kjær, fik 30 procent af stemmerne.

Årtiets bedste venstre back

Halvdelen af stemmerne faldt på Jens Stryger Larsen, som derfor fik pladsen på venstre back foran Riza Durmisi og Simon Busk Poulsen.

Årtiets bedste centrale midtbanespillere

Tv2.dk's brugere var ikke i tvivl om, at Thomas Delaney skulle have den ene plads på den centrale midtbane. Til gengæld var der uenighed om, hvem af William Kvist og Christian Poulsen der skulle have den anden plads.

Den endte med at gå til Poulsen med 20 procent af stemmerne. Kvist fik 19 procent af stemmerne.

Årtiets bedste offensive midtbanespiller

Ingen over og ingen ved siden af Christian Eriksen, der fik hele 94 procent af stemmerne. Lasse Schöne fik 4 procent af stemmerne og Jakob Poulsen to procent af stemmerne.

Årtiets bedste kantspillere

Her var der størst uenighed blandt tv2.dk's brugere. Hele fire spillere fik hver over 20 procent af stemmerne, men pladserne endte med at gå til Jesper Grønkjær og Yussuf Yurary Poulsen foran Dennis Rommedahl og Michael Krohn-Dehli.

Årtiets bedste angriber

76 procent af stemmerne gik til Nicklas Bendtner, som dermed fik pladsen helt i front på årtiets landshold. Den nu klubløse angriber spillede 50 landskampe fra 2010-2018.

Årtiets bedste landstræner

Åge Hareide var tv2.dk's brugere favorit. To kvalifikationer til en slutrunde gav nordmanden 66 procent af stemmerne. Morten Olsen fik 27 procent af stemmerne.

John "Faxe" Jensen, der stod i spidsen for vikarlandsholdet i 2018, fik syv procent af stemmerne.

Danmark i 4-3-3-opstilling

Det var på forhånd fastlagt, at årtiets fodboldlandshold skulle være i en 4-3-3-opstilling, da det var landsholdets mest anvendte fra 2010-2019.

Grafisk ser årtiets landshold således ud:

Danmarks næste landskamp er en venskabskamp mod England på Wembley 31. marts.

I juni gælder det EM, hvor landsholdet spiller alle sine tre gruppekampe på hjemmebane i Parken i København.

Danmark er i gruppe med Belgien, Rusland og Finland.