Fodbold

Braithwaite scorer igen – mest scorende La Liga-dansker i 24 år

Martin Braithwaite blev kåret som kampens spiller, da han scorede for Leganes for tredje kamp i træk.

Den danske landsholdsspiller Martin Braithwaite spillede en hovedrolle for Leganes fredag aften.

I La Liga-opgøret ude mod Valladolid kom den danske offensivspiller på måltavlen allerede i det fjerde minut, og bare ni minutter senere var han i oplæggerens rolle.

De to mål blev Leganes’ eneste i kampen, som endte 2-2. Længe så det ellers ud til at blive en stor aften for Braithwaite og Leganes, men i det 79. minut udlignede Valladolids Enes Unal til kampens resultat.

Dybt inde i overtiden havde Leganes ellers muligheden for at stjæle de tre point, men på nærmest mirakuløs vis afværgede Valladolid en gylden dobbeltchance.

Martin Braithwaite blev umiddelbart efter kampen kåret som 'King of the Match' af de spanske producere.

Med pointdelingen er Leganes fortsat under nedrykningsstregen, hvor de nu har et enkelt point op til overlevelse. De har dog spillet en kamp mere end resten af deres konkurrenter.

Mest scorende dansker i 24 år

For Martin Braithwaite personligt markerede hans tredje scoring i streg en milepæl. Det var nemlig danskerens sjette sæsonmål i La Liga, og så mange scoringer har ingen dansker leveret i 24 år.

Med den sjette fuldtræffer rykkede han således forbi Morten Skoubos fem scoringer for Real Sociedad i 2005/2006 og Pione Sistos ditto for Celta Vigo i 2017/2018.

Braitwaite har dog fortsat et stykke op til de to spillere over ham. Her ligger Bent Christensen på 12 mål i 1995/1996-sæsonen for SD Compostela og endnu højere Michael Laudrup med 13 scoringer i 1991/1992-sæsonen for Barcelona.

Den tidligere Esbjerg-spiller er i gang med sin anden sæson for Leganes.