Fodbold

Nederlaget i årets højdepunkt 'niver' stadig i Eriksen

Christian Eriksen forsøger at skjule tanken om nederlaget i Champions-League-finalen i fjor, for ærgrelsen fylder stadig hos Tottenham-danskeren.

Det er noget af det absolut største, man kan opleve som fodboldspiller - at spille en Champions League-finale.

Derfor er skuffelsen større end normalt, hvis man så ikke vinder, når man endelig får chancen. Det har Christian Eriksen også mærket, siden han i maj sidste år tabte finalen med Tottenham til Liverpool.

- At tabe den (finalen, red.) var pissesurt. Det er det, jeg tror, der stadig niver i de fleste, og også i mig selv - når man har været der, hvorfor fanden har man så ikke vundet den?, siger Eriksen i et interview med Spillerforeningen.

- Den (nederlaget, red.) er i baghovedet, men den er gemt godt væk. Det var selvfølgelig hårdt i sommer. At man skulle se – og stadig ser – klip med Liverpool, der fejrer sidste års Champions League-finale er hårdt at se.

'Det har været et fedt år'

Tottenhams færd mod sidste sæsons Champions League-finale blev på mange måder utrolig.

I sidste gruppekamp fik Tottenham med nød og næppe klemt sig videre til knockout-fasen med 1-1 på udebane mod Barcelona, mens Inter samtidig tabte hjemme til PSV.

I kvartfinalen mod Manchester City gik Eriksen og co. videre på reglen om udebanemål trods et nederlag på 4-3 i returkampen, og i semifinalen fik englænderne vendt 0-2 til 3-2 ude mod Ajax i de sidste sekunder efter et nederlag på hjemmebane i den første kamp.

Alligevel blev det altså en rejse, der hverken kan ses i pokalskabet, eller som Christian Eriksen for alvor kan juble over.

- Det har været et fedt år. Størst overhovedet var selvfølgelig Champions League-finalen. Det var ligesom det, der var højdepunktet, siger Eriksen.

Der er lige nu usikkert, om Christian Eriksen fortsætter i Tottenham, da hans kontrakt med klubben udløber til sommer.