Fodbold

Balotelli beder dommeren afbryde kamp efter racisme

Kampen mellem Brescia og Lazio måtte afbrydes i nogle minutter, fordi Mario Balotelli ville have racistiske tilråb stoppet.

Mario Balotelli trak overskrifter på godt og ondt, da han og Brescia tabte 2-1 til Lazio søndag eftermiddag i Serie A.

Efter 18 minutter bragte angriberen hjemmeholdet foran, men bare 13 minutter senere følte han sig nødsaget til at bede kampens dommer tage sig af racistiske tilråb fra Lazios fans.

- Det er anden gang, sagde Balotelli.

- Jeg skal gøre noget ved det, svarede dommeren, ifølge Corriere dello Sport.

Herefter blev stadion-speakeren bedt om at advare mod diskriminerende tilråb, mens udeholdets træner, Simone Inzaghi, med heftige gestikuleringer forsøgte at få de medrejsende fans til at stoppe omgående. Det skriver Independent.

Ifølge flere medier lød der både abelyde og smædesange mod Balotelli og spillerens familie.

Efter kampen, som Brescia tabte i overtiden, lavede den 29-årige italiener et opslag med en video af sit mål samt en hilsen til Lazios fans.

- Det er et nederlag, der gør ondt, men vi kommer stærkere tilbage og er på rette vej. Lazio-fans, der var på stadion i dag - skam jer, skriver han på Instagram.

Tilfælde hober sig op

Det er blot to måneder siden, Mario Balotelli senest blev udsat for racisme under en fodboldkamp.

Det skete på udebane mod Hellas Verona i november, hvor angriberen i frustration sparkede bolden ud mod fansene og forlod banen.

Særligt racisme - mens også anden diskrimination - har været et gentagende problem i italiensk topfodbold i denne sæson.

Foruden Balotelli har spillere som Inters Romelu Lukaku, Milans Franck Kessie, Fiorentinas Dalbert Henrique, Juventus' Miralem Pjanic, Sampdorias Ronaldo Vieira og Kalidou Koulibaly blevet diskrimineret fra tribunen under en kamp.

Alle spillere pånær bosniske Pjanic er mørke i huden, og i de fleste tilfælde har tilråbene ikke fået konsekvenser.

Selvom Mario Balotelli kom på tavlen søndag eftermiddag, blev han overstrålet af landsmanden Ciro Immobile fra Lazio, der scorede begge udeholdets mål og nu har lave 19 af slagsen i 17 kampe.

Se et sammendrag af kampen her:

Brescia kom foran, men i overtiden sørgede Ciro Immobile for en sejr til udeholdet. Video: Nicolai Margon Madsen