Jon Dahl Tomasson ny cheftræner i Malmö - stopper på landsholdet

Den danske fodboldtræner og tidligere landsholdsangriber blev præsenteret på en pressemøde i Malmø søndag middag.

Jon Dahl Tomasson har scoret et lukrativt cheftrænerjob.

Søndag middag blev den 43-årige fodboldtræner præsenteret som ny cheftræner i den svenske storklub Malmö FF.

Han tiltræder i jobbet 10. januar, og kontrakten er løbende. Der er ingen slutdato på.

- Jeg er super stolt over at sidde her. Historisk set er det Nordens største klub, sagde Jon Dahl Tomasson på pressemødet.

- Projektet tiltalte mig. Det handler om at udvikle spillere, men det handler først og fremmest om at vinde kampe. Og det skal vi forsøge at forene.

- Min fodboldtilgang er meget hollandsk baseret. Det er de tanker, jeg vil tage med.

Stopper på landsholdet

Tomasson har tidligere været cheftræner i de hollandske klubber Excelsior og Roda samt assisterende træner for det danske herrelandshold fra 7. marts 2016 til 5. januar 2020.

For hans nye job betyder, at landstræner Åge Hareide og Dansk Boldspil-Union (DBU) i den kommende tid skal finde en ny assistent frem mod EM til sommer.

Jon Dahl Tomasson

  • Født: 29. august 1976
  • A-landskampe: 112
  • Mål: 52 (deler scoringsrekorden i Danmark med Poul "Tist" Nielsen)
  • Landsholdsdebut: 1997 mod Kroatien
  • Sidste landskamp: 2010 mod Japan ved VM i Sydafrika
  • Klubber som træner: Assistent i Excelsior (2011-2013), cheftræner i Excelsior (2013), cheftræner i Roda (2014), assistent i Vitesse (2015-16), assistent for Danmark (2016-2020), cheftræner i Malmö FF (2020)

- Åge Hareide var glad på mine vegne. Men han ville gerne have haft, at jeg var blevet til sommer, lød det fra Jon Dahl Tomasson på pressemødet.

- EM-slutrunden bliver fantastisk for Danmark. Men i sidste ende må man tage den mulighed, der kommer. Vi er et godt match. Og så må man hoppe på toget.

- Det var en unik mulighed. Tak til DBU for at lade mig søge den.

Har søgt cheftrænerjob siden juni

Jon Dahl Tomasson og således også Åge Hareide har siden juni sidste år vidst, at deres dage som landstrænerduo var talte efter sommerens EM.

12. juni meldte DBU og unionens fodbolddirektør Peter Møller ud, at Kasper Hjulmand og Morten Wieghorst overtager ansvaret for landsholdet fra 1. august i år.

Den udmelding fik Tomasson til at gøre det klart, at han igen var på udkig efter et cheftrænerjob.

- Jeg har haft 25 års erfaring i international fodbold. Jeg har været med til at kvalificere Danmark til to slutrunder. Så jeg føler, jeg har erfaring nok. Og det bliver fedt at komme i gang som cheftræner igen, sagde han på pressemødet søndag.

Tomasson var førsteprioriteten i Malmö

Malmö FF, der er en del af forårets knockoutkampe i Europa League, har været uden cheftræner siden 13. december, hvor tyske Uwe Rösler stoppede i klubben.

Malmös sportschef, Daniel Andersson, fortalte på pressemødet, at han siden har haft samtaler med flere forskellige kandidater, men at Tomasson var førsteprioriteten.

De to har gennem en længere periode haft samtaler.

Malmö FF's træning til 2020-sæsonen begynder 13. januar.