Toft til Hareide: Tag ham her

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft peger på William Kvist som Jon Dahl Tomassons afløser.

William Kvist er mit oplagte emne som Åge Hareides assistent efter Jon Dahl Tomasson. Et halvt år i en rolle han på mange måder tidligere har været en del af - derfor giver det mening.

Kvist har hele pakken - han er i forvejen Spillerforeningens forlængede arm mellem Dansk Boldspil-Union (DBU) og landsholdet, han var indtil sit stop efter VM sidste år i talsgruppen, som Hareide lyttede meget til og talte meget med.

William Kvist kender i høj grad kulturen på landsholdet, han er vellidt, han er veltalende, han er altid grundigt forberedt, taktisk velfunderet - han taler med spillerne i øjenhøjde.

Og så er han en mand, der kan være kompromiset for DBU-direktør Peter Møller og Åge Hareide. Noget som kunne knaste, når de to skal finde ud af, hvem der bestemmer, hvem der skal være assistenten det næste halve år. Begge kan pege på Kvist uden at tabe ansigt.

Indrømmet - det her er min helt egen opfordring til parterne i en situation, hvor der hurtigt skal træffes en beslutning, og hvor der ikke er plads til mere fnidder mellem Møller og Hareide.

Der er blot et halvt år til Danmarks første kamp ved EM, og med Kvist ved sin side får Hareide ikke alene den rigtige sparringspartner, men også én han vil lytte meget til og en med respekt og sympati i spillertruppen.

Nu er det ganske vist ikke spillerne, der bestemmer jobansættelser i DBU. Men det er en god idé at lytte til dem i den givne situation. Det handler om at få et gnidningsfrit og inspirerende samspil på kort tid. Og Kvist kan landsholdets talsgruppe bakke op om.

Hareide hĂĄrdt ramt af Tomassons beslutning

Med valget af William Kvist må DBU se bort fra, at han er med i FC Københavns bestyrelse - herregud, vi snakker et halvt år med tryk på en kvalificeret nødknap efter Jon Dahls farvel.

Der er ingen tvivl om, at Åge Hareide er hårdt ramt efter Jon Dahls beslutning om at fravælge assistentrollen til fordel for Malmö FF - en udfordring der kommer rettidigt for Jon Dahl, selvom han også havde set frem til EM-gruppekampene på dansk grund.

Men han har ikke lagt skjult på sine ambitioner som cheftræner - og Malmö er en invitation til større internationale opgaver. Svenskerne er med i Europa Leagues knockoutfase i februar - så det gav god mening at se Jon Dahl tæt på i Parken til mødet mellem FCK og Malmö i december.

Nu venter en interessant assistent-afgørelse i DBU's lokaler formentlig allerede i begyndelsen af næste uge.

Hareide eller Møller? Hvem vinder armlægningen? Bliver det Peter Møller, der utvetydigt er den, der bestemmer - eller bliver det Hareide, der utvetydigt er den, der skal være tættest på den nye assistent.

To der ikke er pĂĄ julekort eller krammere. De kan gĂĄ smĂĄsmilende og tilfredse hver til sit, hvis de finder det oplagte kompromis: William Kvist.