Fodbold

Zlatan-statue væltet i nat - nu er den fjernet

Statuen af fodboldspilleren Zlatan Ibrahimovic i Malmø står ikke længere, efter at den natten til søndag igen blev udsat for hærværk.

Kun fødderne stod tilbage på fundamentet. Resten af kroppen lå på den kolde jord.

Men kun indtil kort før søndag middag, hvor statuen af fodboldangriberen Zlatan Ibrahimovic i Malmø blev fjernet, efter at den natten til søndag endnu en gang blev vandaliseret.

Denne gang så voldsomt, at den efterfølgende ikke befandt sig i en lodret position, men vandret.

Anden fod savet over

På morgenbillederne fra gerningsstedet var det tydeligt at se, at den anden fod på statuen var blevet savet over. Dermed var statuen væltet ned over det hegn, der var sat op for at forhindre, at den igen blev udsat for hærværk.

Over hovedet havde statuen en mørk T-shirt med påskriften 'Sverige'.

Inden myndighederne satte hegnet op midt i december, var den ene fod blevet savet over, og statuen var således i fare for at vælte.

Statuen var også blevet overhældt med maling og den gyldne farve tildækket af sølvfarve. På fundamentet og fliserne foran statuen var der blevet skrevet racistiske budskaber og rettet en dødstrussel mod fodboldstjernen.

Men hegnet kunne ikke holde bøllerne ude. Kort før jul blev næsen på statuen savet af.

Søndag morgen oplyste fritidsforvaltningen i Malmø til flere svensker medier, at den havde i sinde at politianmelde nattens hærværk. Forvaltningen ville også undersøge muligheden for at fjerne statuen til reparation.

Det er nu sket.

Zlatans engagement i Hammarby vakte vrede

Den tre meter høje og 800 kilo tunge statue blev præsenteret i begyndelsen af oktober sidste år for at hylde Zlatan Ibrahimovic, der havde sin opvækst i Malmø og siden indledte sin professionelle karriere hos Malmö FF.

I slutningen af november kom det imidlertid frem, at Ibrahimovic havde købt sig ind i den rivaliserende svenske klub Hammarby, hvilket vakte vrede blandt fansene i Malmö-klubben. Og det medførte de mange beskadigelser på statuen.

De seneste dage har 38-årige Zlatan Ibrahimovic fået opmærksomhed, fordi han er skiftet til den italienske Serie A-klub AC Milan, som han tidligere har spillet for.