Fodbold

AC Milan-træner frikender Zlatan efter skuffelse

AC Milan-cheftræner Stefano Pioli har meget arbejde foran sig for at få det maksimale ud af Zlatan Ibrahimovic' talenter.

Zlatan Ibrahimovic’ comeback mandag eftermiddag blev en sen nytårsfuser mod Sampdoria, men den målløse skuffelse er ikke svenskerens skyld.

Det er AC Milan-cheftræner Stefano Piolis umiddelbare analyse.

- Så vidt jeg kunne se, havde det (Zlatans indskiftning, red.) en positiv indflydelse. Han bragte karakter, støtte og tilstedeværelse i truppen. Jeg tror ikke, ​​holdet er vant til at have en sådan fysisk tilstedeværelse i boksen, så vi sendte ikke nok indlæg af sted særligt mod afslutningen af ​​kampen, siger cheftræneren til Football Italia.

Pioli sendte den tilbagevendte svensker i aktion i det 55. minut, da AC Milan havde brug for mål ved stillingen 0-0. De kom aldrig.

Udnyttede ikke Ibrahimovic

Målene var måske kommet, hvis holdet og Zlatan Ibrahimovic havde haft længere tid sammen.

- Vi er stadig nødt til at studere og udvikle, hvordan vi vil spille fremadrettet med Ibrahimovic. Jeg føler, at det vigtigste på et fodboldhold er at have bolden ved fødderne af spillerne med mest mulig kvalitet.

- En af vores største begrænsninger i dag var, at for mange spillere forsøgte at skyde på mål, drible eller lægge indlæg, når de nåede kanten af feltet. Men det lykkedes os sjældent at udnytte dette til fulde, siger han.

Skal eksperimentere for at finde løsningen

Selvom holdet ifølge cheftræneren ikke formåede at udnytte kvaliteterne, som Ibrahimovic besidder, havde svenskeren et par gode aktioner i sit indhop.

Zlatan Ibrahimovic kom på banen for Milan, men kampe endte uden mål. Video: TV 2 SPORT

Det blev dog som bekendt uden udbetaling. Derfor skal AC Milan se, hvordan de fremover skal sætte Ibrahimovic i scene.

- ’Ibra’ er en centerforward. Vi må se, om vi skal bruge ham alene på toppen eller sammen med en anden angriber. Han kunne spille ved siden af Piatek, men vi har brug for at finde balancen og de rette karakteristika for at holde det hele sammen.

AC Milan skal aktion igen på lørdag, hvor de møder Cagliari.