Fodbold

Hareide og Møller holdt møde – har lavet prioriteret liste

Landstræner Åge Hareide og fodbolddirektør Peter Møller har lavet en prioriteret liste, som den kommende assistenttræner skal findes ud fra.

Brikkerne skal samles i staben på landsholdet, efter Jon Dahl Tomasson offentliggjorde, at han overtager det ledige trænersæde i Malmö FF.

Landstræner Åge Hareide og fodbolddirektør i Dansk Boldspil-Union Peter Møller har derfor holdt møde mandag, hvor de har diskuteret valget af en nye assistenttræner.

Her har Hareide afleveret en prioriteret liste over mulige kandidater, han nu vil gennemgå.

- Vi har lavet nogle prioriterer, som Peter Møller kommer til at tjekke de nærmeste dage, og så skal vi have et møde igen, når han har gjort det. Vi skal se, hvem der er mulige, og trænerne skal jo også ville det. Det er punkt ét, siger Åge Hareide til TV 2 SPORT.

- Vi skal have defineret, hvad en assistent skal gøre, og hvad der bliver hans primære område. Det er kort tid, og vi har ikke tid til at lære nogen op. Vi skal have en erfaren mand og som kan have deltaget i en slutrunde. Det er meget hektisk til en slutrunde, der er kort tid mellem kampene og kort tid til at lave analyserne.

Skal det være en dansker?

- Helst en dansker. Det skal være en, som spillerne kan forstå, men som også kan forstå spillerne. Han skal forstå den situation, landsholdsspillerne er i, fordi der er pres på, og det er intenst (at være til en slutrunde, red.).

- Det kræver sin mand, for man skal også håndtere spillere, der ikke er på landsholdet, men som er reserver og skal holdes i gang, siger Hareide.

Superliga-trænere er en mulighed

Åge Hareide vil ikke fortælle, hvor mange navne han har på sin liste, eller hvem det konkret er. Det er en blandet liste, hvor Superliga-trænere også kan være aktuelle.

Går der trænere rundt i Superligaen, som du kan bruge til en slutrunde?

- Ja, det gør der absolut. Men det kan være meget, meget svært at få dem løst fra klubberne, da de også skal forberede en ny sæson. Vi kigger alle veje for at få de bedste, siger han.

TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft har tidligere peget på William Kvist som mulig assistent. Dette afviser Peter Møller dog over for BT, da Kvist ikke har en træneruddannelse.

Hareide fortæller, at det mest optimale ville være, at assistenttræneren er på plads inden træningskampen mod England på Wembley 31. marts. Ellers er der ingen deadline på at finde en ny assistent.