Inter bryder 23 år gammelt udebanekompleks mod Napoli

For første gang siden 1997 vandt Inter på udebane mod Napoli. Belgiske Romelu Lukaku blev dobbelt målscorer.

Juventus og Inter er igen på en delt førsteplads i Serie A, efter milaneserne mandag aften vandt med 3-1 på udebane over Napoli.

Det er første gang i hele 23 år, at Inter slår Napoli på udebane. Dengang var en håndfuld af de nuværende Inter-spillere stadig ikke født.

Med sit ligamål nummer 13 og 14 var angriberen Romelu Lukaku stærkt medvirkende til gæsternes sejr. Arkadiusz Milik fra Napoli fik reduceret og skabt en smule spænding i kampen, før Inters Latauro Martinez midt i anden halvleg satte bolden ind til 3-1.

Napolis nye træner Gennaro Gattuso havde ellers håbet på at kunne fortsætte takterne fra 2019, der blev afsluttet med en tiltrængt sejr over Sassuolo, men endnu et pointtab betyder, at holdet nu er placeret på en skuffende 8.-plads i Serie A.

Mål og chancer fra start

Det var en underholdende affære, der foregik meget omkring de to målfelter. Første mål blev sat ind efter 14 minutters spil, hvor Lukaku tog sagen i egen hånd og driblede fra egen banehalvdel op og sparkede kontant bolden ind via den nærmeste stolpe.

Lige efter en halv times spil var belgieren igen på pletten, men denne gang så Napoli-målmanden Meret ikke for heldig ud, da han fejlbedømte afslutningen fra Lukaku. Bolden ramte hans hænder, røg mellem benene og ind i mål. Det skal dog nævnes, at afslutningen blev målt til at være sendt afsted med 111 kilometer i timen.

Herefter fik Napoli langt bedre fat, og kun en velspillende Handanovic i Inter-målet forhindrede Insigne i at reducere efter en flot solopræstation. Reduceret blev der dog, da Milik tæt foran mål satte bolden ind. Forud var gået et indlæg fra Zielinski, der blev flugtet retur ind foran af Callejon.

Før pausen kunne det nemt være blevet til 2-2, men Milik fejlbedømte et indlæg fra Mario Rui.

Afgørende scoring

Efter pausen var det fortsat Napoli der dominerede kampen, men alligevel var det Inter, der scorede halvlegens eneste mål.

Efter 62 minutters spil nettede Martinez for gæsterne efter en lidt rodet situation, hvor Vecinos indlæg egentlig var ramt forbi argentineren. Napolis Manolas fik herefter formøblet bolden hen til Martinez i et forsøg på at cleare bolden, og så kunne angriberen sætte bolden ind fra kort afstand til 3-1.

Trods et fortsat Napoli-pres blev der ikke scoret mere i kampen, hvilket efterlader Inter sammen med Juventus i toppen af Serie A. Begge hold er noteret for 45 point.